Loading...
Distanskurs Instruktörsutbildning i Medicinsk Yoga för Barn & Ungdomar2018-09-27T08:06:17+00:00

Instruktörsutbildning i Medicinsk Yoga för Barn & Ungdomar

Då många har svårt att få ledigt från sitt jobb så har jag nu gjort det möjligt för fler att kunna delta i utbildningen oavsett var du bor.

Vecka 1 Heldag på plats kl. 9-17 dyker in i andningens magiska värld & praktiska övningar *

Vecka 2 Online tillfälle ca 2,5 timmar med teori psykisk ohälsa (bl.a ångest, nedstämdhet, sömnproblem, stress, ätstöring ) & yoga

Vecka 3 Online tillfälle ca 2,5 timmar teori Ungdomar & tonåringar + diagnoser

Vecka 4 Online tillfälle ca 2,5 timmar teori Studier & fallbesrkivningar m.m , från utbildning till att få in det i din verksamhet

Vecka 5 Heldag på plats kl. 9-17 praktiska övningar & diplomering

*Det praktiska övningarna är bl.a yogasagor, skolyoga, yoga i sjuhussäng, andningsövningar, meditationer, parövningar, rörelseglädje till musik, mindfulness m.m

Utöver detta ingår även 1 tim enskild coachning under dessa 5 veckor - där vi arbetar med det du tycker är svårast – tittar på vad du behöver för att komma igång på det sätt som du vill.

Efter varje tillfälle får du uppgift som antingen redovisas när vi ses online eller via mail, det kan varierar.

Nästa utbildningsdatum:
Växjö 10/11
Malmö 11/11
Vill du har uppstarts dagen närmare där du bor? Är ni minst 5 pers så kommer jag till er. Maila mig så löser vi det.

Pris: 5200:- ink moms.

Ingår: 2 heldagar på plats, 3 online tillfällen och 1 timme enskild coaching. Efter genomgången utbildning får du diplom och kompendium med användbart material.

Anmälan: Är du intresserad av att gå utbildningen och att sprida yogan som verktyg till barn och ungdomar eller har frågor så välkommen att höra av dig till: sanna@blackpearlofsweden.se

Jag tycker att upplägget över lag var jättebra. Det var ett genomtänkt material och varvat med utrymme för diskussion och reflektion vilket ger en bra balans i utbildningen. alltid svårt att hitta när man försöker leta själv. Utbildningsmaterialet som ingick i kursen var tydligt och kommer att vara till en stor hjälp när man själv kommer att genomföra övningarna, både själv och i utbildningssyfte.

Mycket kompetenta och tillmötesgående kursledare. Det märktes att de hade stor kunskap inom området och något jag tycker är givande är när man kan ge exempel från egna erfarenheter i olika verksamheter vilket de gjorde båda två. Om jag skulle motivera varför någon ska välja denna utbildningen är det för att den ger så mycket verktyg rent praktiskt som man kan använda i olika verksamheter men även för eget bruk.
Linda, speciallärare

Det var en bra mix av teori, diskussioner, erfarenhetsutbyten och praktiska övningar. Materialet var enkelt och informativt. Kursledarna var mycket tydliga, varma personligheter. Kunniga. Jag är så glad att jag har gått denna utbildningen. Nya bekantskaper och mycket att fundera över hur man kan använda yogan i skolan.
Marie, skolsköterska

Yoga & Mindfulness Black Pearl of Sweden

Vad lär du dig?

En distanskurs som vänder sig till alla som arbetar med barn. Utbildningen 2 heldagar på plats, 3 online tillfällen och 1 timme enskild coaching. Kursen omfattar grundläggande tekniker inom yoga, andning, balans, mindfulness, yogasagor och meditationer.
Vi förmedlar idéer hur vi kan integrera yoga i vardagen för barn och ungdomar.

Loading...

Om Barn & Ungdoms Yoga

Distanskurs Medicinsk Barn & Ungdomslärarutbildning

Yogan är ett fantastiskt redskap. Yoga och mindfulness för barn och ungdomar är värdefulla redskap att hantera stress och andra påfrestningar i barnens vardag. Yogans tekniker kan exempelvis användas vid huvudvärk, magont, psykisk ohälsa, Adhd, och autism. Yogan hjälper barnen till lugn o ro. Detta bland annat genom att utforska närvaro och sig själva genom andning, rörelse och avslappning. Den otrygghet och stress som många barn utsätts för kan lätt dämpas med hjälp av barnyoga.

Distanskurs Medicinsk Barn och Ungdomslärarutbildning

En viktig del av yoga för barn är att det inte finns några krav på prestation eller att man måste vara duktig. Barnen får låta fantasin vara ett redskap. Till exempel så har yogans olika positioner fått sina namn från djur och natur. Vi gör solhälsningar och positioner som trädet, hunden, katten, örnen och plogen. Detta gör det möjligt för oss göra yogasagor som barnen ofta uppskattar. Samtidigt som det är en lek så ger övningarna fysisk smidighet, koordination, balans, energi och avslappning. Både barn och ungdomar får möjlighet att känna att med yoga så är man bra som man är. De får uppleva känslan av välbefinnande i positionerna och när de blir bättre på dem så stärks självkänslan. Vi använder oss också utav samarbetsövningar som både bygger förtroende och leder till skratt.

Yoga för Barn & Ungdomar

Hjälper barnen till lugn och ro

Jag som håller i utbildningen

Barn-och-Ungdoms-Yoga-Sanna-Lohm

Sanna - sjuksköterska, MediYogainstruktör, mindfulnessinstruktör och har en Dialektiskt Beteendeterapi utbildning (där man använder mindfulness bland annat. Har erfarenhet från yoga inom vård, skola och förskol.

Jag har senaste åren haft möjlighet att arbeta med yoga och mindfulness inom Barn och Ungdomspsykiatrin med de ungdomar som har mått allra sämst och behövt vara inneliggande på avdelningen. Jag har även arbetat med yoga med deras föräldrar. Yogan har varit ett fantastiskt verktyg och gett mycket betydelsefulla effekter.