Ljudfiler Yoga & Mindfulness

Yoga & mindfulness för barn, ungdomar och vuxna
underlättar hantering av stress och påfrestningar i vardagen

Yogan och mindfulness är fantastiska redskap. Yoga tekniker kan användas vid stress, huvudvärk, magont, psykisk ohälsa, Adhd, autism och asperger. Yogan och mindfulness kan hjälpa barn som vuxna till lugn o ro. Detta bland annat genom att utforska närvaro och sig själva genom andning, rörelse och avslappning. Den otrygghet och stress som många barn utsätts för kan lätt dämpas med hjälp av barnyoga.

Ljudfiler Barn Ungdom Yoga Mindfulness

Det kommer hela tiden nya studier på hur stressade vi är och hur psykisk ohälsa ökar, detta även bland barn och unga är allt mer. Det kryper allt längre ner i åldrarna och på små barn på dagis kan man idag se att flera av de minsta barnen har slutat att magandas.

Om du tittar på en nyfödd bebis som sover lugnt så kan du se hur magen lyfter sig i takt med andetagen, lugnt och stilla. Vuxna gör sällan det idag på grund av att de är alldeles för stressade, de andas mer uppe i bröstkorgen istället, en ytligare, snabbare andning. Det här fenomenet kryper ner i åldrarna till våra barn….mindre barn tar på sig föräldrarnas stress medan ungdomar och tonåringar oftare blir stressade av andra anledningar, så som utseende, brist på pengar, relationer till kamrater och hemsituationen. Dessutom leder vår moderna informationsteknik till en känsla av att hela tiden behöva hålla sig uppdaterad, både på vad som händer i omgivningen och på de senaste TV-programmen, smartphonemodellerna etc.

Ljudfiler

Ljudfiler Barn Yoga Mindfulness

LJUDFILER FÖR BARN 5-12 ÅR 100 kr

En viktig del av yoga för barn är att det inte finns några krav på prestation eller att man måste vara duktig. Barnen får låta fantasin vara ett redskap. Till exempel så har yogans olika positioner fått sina namn från djur och natur. Vi gör positioner som trädet, hunden, katt och ko m.fl
Samtidigt som det är en lek så ger övningarna fysisk smidighet, koordination, balans, energi och avslappning. Barnen får möjlighet att känna att med yoga så är man bra som man är. De får uppleva känslan av välbefinnande i positionerna och när de blir bättre på dem så stärks självkänslan.

Gör gärna detta ihop med ditt barn, det blir en mysig stund som ni båda kan ha nytta av. Du kan välja att göra bara yogasagan eller den ihop med en vila eller bara en vila om det är vad som behövs. Det medföljer pdf med bilder på övningarna till sagan men det kan  även vara roligt att låta ditt barn använda sin fantasi och hitta på egna positioner till sagan, ett bra sätt att variera den på.

INGÅR 3 LJUDFILER:

  • Skatten - yogasaga
  • Molnet - vila

  • Stranden - vila

Ljudfiler för ungdomar och vuxna Mindfulness

LJUDFILER FÖR UNGDOMAR & VUXNA 100 kr

I vår stressade vardag kan det vara skönt att ibland stanna upp och ladda ”batterierna”, få lite stillhet i tankeverksamheten för att sedan lättare kunna fokuser på vad som är viktigt. I början kan det vara svårt att göra detta på egenhand och därför har vi med hjälp av en ljudtekniker spelat in några ljudfiler för dig att ta hjälp av.

INGÅR 3 LJUDFILER:

  • Kroppsscanning - koppla tillbaka ditt huvudd till din kropp och ge dig själv en chans att känna efter hur din kropp mår. En mycket avslappnande övning. Jag har haft flera deltagare och patienter som även upplevt att den varit bra att lyssna på vid sänggående när de har haft svårt att somna.
  • Andningsankaret - för att stilla sinnet i stressade situationer eller för att lättare kunna fokusera inför en viktig uppgift som ett föredrag eller ett prov.
  • Vila – återhämtning är vår tids största bristvara men så viktigt för att hålla nivåerna av ohälsa och stress nere.

Köp Ljudfiler

1. Fyll i formuläret nedan för att beställa programmet.

2. Du kan välja att betala med PayPal eller med kort.

3. När betalningen är genomförd så är det en link på sidan där du får tillgång till sidan med nedladdningarna. Annars kan du välja att vänta på det e-post meddelande som automatiskt går ut med en länk till nedladdningarna.

OBS! Glöm inte att kolla din skräppost om du inte får detta mejl. Har du gratis mejl typ hotmail, gmail etc är det bra att lägga till sanna@blackpearlofsweden.se som säker e-post adress innan du handlar eftersom det ofta är problem med dessa adresser.

Om du har några problem med betalningen kontakta supporten via kontaktformuläret...

[s2Member-Pro-PayPal-Form] [s2Member-Pro-PayPal-Form sp="1" ids="1964" exp="72" desc="Ljudfiler Barn 100 kr (länken giltigt i 3dgr)" ps="paypal" lc="" cc="SEK" dg="0" ns="1" custom="blackpearlofsweden.se" ra="100" accept="paypal,visa,mastercard" accept_via_paypal="paypal" coupon="" accept_coupons="1" default_country_code="" captcha="0" /] [s2Member-Pro-PayPal-Form sp="1" ids="1966" exp="72" desc="Ljudfiler Ungdom & Vuxna 100 kr (länken giltigt i 3dgr)" ps="paypal" lc="" cc="SEK" dg="0" ns="1" custom="blackpearlofsweden.se" ra="100" accept="paypal,visa,mastercard" accept_via_paypal="paypal" coupon="" accept_coupons="1" default_country_code="" captcha="0"/] [/s2Member-Pro-PayPal-Form]