Digitala båtnomader som lever vårt drömliv på 

Black Pearl Of Sweden


with love Sanna, Svante & Kapten Yogi

01

Natural beauty is my world

Sanna född -76 och uppvuxen i de Småländska skogarna, Växjö närmare bestämt. Har även bott ca 7 år i Vallda utanför Kungsbacka innan hon träffade Svante 2011 sedan och hamnade i Vänersborg. Hon har två vuxna barn, Oliver och Noah, nu även farmor till barnbarnet Lennox.

Stor del av hennes liv har kretsat kring hälsa och träning. Är leg.sjuksköterska, lic. personlig tränare (SAFE) och MediYoga, MIMY (Mindfulness & Mediyoga) instruktör för vuxna samt Barn & Ungdomar samt fördjupning i MediYoga vid depression samt utbildning i DBT (dialektisk beteedeterapi). Läs mer om yogan här. Går 2017 Certifierad Coachutbildning hos Camilla Lebert Hirvi. Sanna hade aldrig satt sin fot på en segelbåt innan hon träffade Svante.

Det aktiva liv som dansare och träningstokig inspiratör kostade på och efter mycket smärta som sedan resulterade i  operation av höft (2012), steloperation i nacke (2014), samt operation av ländrygg  (2016). Men trots denna vändning har det kommit otroligt mycket positivt ur detta.

B.la resulterade med försvagningarna som Sanna hade i höger hand i rehabträning att pilla med pärlor som blev början på en ”ny som smyckesdesigner. Detta tillsammans med Svantes hantverk är idag ”Black Pearl of Sweden Designs” (tidigare Kreativa Pirater).

Yoga och mindfulness har även öppnat nya dörrar och hon arbetar i dag mest online som Feelgoodcoach och har fortsatt hålla instruktörsutbildningar i Medicinsk Barn och Ungdomsyoga, fysiska i Sverige såväl som på distans. Sanna har alltid haft en dröm om att bo på ett varmare ställe och att resa mycket och det gör hon idag vilket hjälper med den dagliga värken. Du kan följa Sannas liv och arbete som digital båtnomad på hennes instagramkonto @sailingfeelgoodcoach.

02

Home is where the heart is…

Svante född-67 och uppvuxen i Vänersborg. Har sonen Elias -94. Han är utbildad sjukvårdare och har flera års erfarenhet av akutsjukvård men har också hunnit med att jobba som segelmakare, därför finns symaskinen med ombord.

Han har arbetat som badvakt och kontinuerligt utbildat nya badvakter, skol- och förskolepersonal i livräddning samt HLR (Hjärt & Lungräddning).

En fixare som är full av kreativa ideér och som sällan ser svårigheter utan nästan bara möjligheter i det mesta.

Han har seglat i nästan hela sitt liv. Haft olika segelbåtar och på somrarna har han flytt fastlandet och tagit sig ut till kusten och varit ute veckovis och seglat. Som ni förstår så hade de rätt ojämna i erfarenheter.

Svante har i många år haft en dröm om att segla iväg och bo på båt utomlands, helst innan han fyllde 50 år.

Drömmen gjordes om lite när de träffades och blev en gemensam dröm och ganska snart blev drömmen en plan.  När Sanna insåg vilken balans hela hennes kropp försattes i varje gång de åkte ut för att segla om så bara några timmar så kände hon att det är där hon skulle vara.

Sanna har alltid älskat havet men åkt alldeles för lite båt i sitt liv men tyckt det har varit fantastiskt när hon väl gjort det…..men då pratar vi motorbåt!!

När hon träffade Svante fick hon snabbt lära sig att man inte “åker” segelbåt…..man seglar. Båten som inte hade något namn när de köpte den fick ganska snart namnet “Black Pearl of Sweden”.

Båten vid start var Endurance 35 från 1979. Designer Peter Ibold (ritad 1969). En ketch med trämaster, total segelyta 91 m2 fördelad på 4 segel. Inköpt 2012. I december 2022 sjönk hon vid en storm på Kanarieöarna. Båten nu är en Olympic Adventure 47 från 1976. Designer Ted Brewer.

03

Where ever I lay my hat

Planen var att senast 2018 så skulle de ha sålt bilar, hus, hem och flyttat till båten för att bege sig ut i världen. Bo där de vill och trivs för stunden, arbeta med det som finns tillgängligt när det behövs. Av olika anledningar i livets berg och dalbana så blev det nu tidigare. Nu är de äntligen på väg!

”Sägas ska att det är många som höjt på ögonbrynen och varit skeptiska men de flesta tycker det är jättehäftigt och kommentarer som; ” å tänk om man kunde göra det” är väldigt vanliga…..Men det kan du!! Alla kan! Vill du tillräckligt mycket och försöker se lösningar istället för problem så klarar du av väldigt mycket. Ingenting är omöjligt!! Blir det inte som vi har tänkt flyttar vi väl hem igen, vilket vi absolut inte ser som ett nederlag i så fall utan då har vi i alla fall försökt! Men att inte ha försökt och bli gammal och undra….det vill vi inte! Men vad är det som är målet? Jorden runt? Svaret är enkelt…..vi har inget direkt mål mer än att vi vill till värmen och uppleva andra delar av världen – det är resan som är målet!”

04

Kapten Yogi…

Kapten Yogi –vår andra fyrbenta Kapten ombord. Han är en brun spansk vattenhund född i augusti 2022. Han är uppvuxen ombord och med sin enorma unghundsenergi så är det dagliga simmandet utmärkt som extra motion för honom. Han älskar vattnet men med samma respekt som husse och matte så han hoppar inte i själv utan väntar snällt till någon lyfter i honom. Han har sin lilla gräsmatta på fördäck där han gör sina behov när han inte är i land.

Vår första fyrbenta kapten var Kapten Coccos – en  ljus lagottotik som efter återkommande tumörer fick somna in hösten 2022, då 11 år. Hennes år på havet blev 2 barnböcker som finns att köpa i webbshopen.