Design by Black Pearl of Sweden

Unika smycken, handgjorda med kärlek för meditation eller helt enkelt för sin skönhets skull.

Våra halssmycken är en personlig tolkning av de österländska smyckena malas. Malas är en del av våra smycken med budskap. Ta hjälp av våra handgjorda smycken för att balansera kroppen. Med kristaller och halvädelstenar utnyttjar du lättare din inre kraft. Varje sten har sin speciella egenskap, och du känner bäst själv vilket energismycke som kan stötta dig.

Yoga & Mindfulness Black Pearl of Sweden

Beställ ett unikt Smycke

Har du en tanke om ett halsband eller armband till dig eller som present till någon du bryr dig om? Du kanske vet vilken/vilka färger eller vilken/vilka stenar du vill ha, eller så kanske du har en tanke om att du vill ha en sten för att minska stress, öka tålamodet, ta bort negativa tankar eller annat.

Skriv dina tankar och ideér till oss så hjälper vi dig att designa ett personligt smycke till dig eller till någon du bryr dig om. En lapp med information om stenarnas betydelse i ditt smycke samt smyckepåse medföljer alltid.

Kontakta oss
Webbshopen
Loading...

Om Smyckena

Mala Black Pearl of Sweden

Alla halsband har 108 pärlor för att kunna användas som ett mala (om inte du har önskemål om annat antal eller specifik längd som gör att antalet blir något annat).

Mala halsband består av 108 pärlor, som representera följande formel: 6 x 3 x 2 x 3 = 108 Människans 6 sinnen: syn, hörsel, lukt, smak, beröring, tanke. 3: Det förgångna, nutid, framtid. Hjärtats 2 olika tillstånd, tankar eller avsikt: ren eller oren. 3 motstridiga känslotillstånd eller "kleshia": gilla, ogilla, likgiltighet.

Stenar Black Pearl of Sweden

När du väljer stenar till ditt smycke ska du följa ditt hjärta. Varje sten har sin speciella egenskap, och du känner bäst själv vilken/vilka stenar som kan stötta dig. Låt din intuition styra eller läs gärna om egenskaperna för varje sten.

Det är även viktigt att du väljer något du estetiskt tycker om, något du tycker är vackert! Det är något kraftfullt med att bära sin avsikt. Det gör ditt mål konkret i varje ögonblick av dagen. Varje gång du tittar på ditt smycke eller känner det påminns du om att stanna på din väg.

Idag fick jag ett jättefint brev av dig med så fint skriven adress, att jag inte kan slänga det. När jag öppnade det fann jag de finaste smycken. Fin kvalité, välgjorda och såå läckra! Jag blev så glad! Och supertack för "gåvan" (det lilla gula armbandet) Jättefint det också! Min man gick genast in och beställde lite till sig också.

Madeleine. W

Stenar & deras betydelse

Tron på den mystiska egenskaper hos ädelstenar och halvädelstenar går tillbaka till antiken. Flera kulturer såsom egyptierna, babylonierna och assyrierna trodde att ädelstenar hade särskilda metafysiska och läkande egenskaper. De trodde att ädelstenar innehöll energier och vibrationer som kan leda till läkning och andra resultat såsom lycka, rikedom eller främja fred.

Detaljerna som förekommer i smyckena varierar mellan silver, sterling silver 925, nickelfri metall, rostfritt stål, naturmaterial som kokos och trä men alla detaljer ska vara nickelfria. Känner du dig osäker så tveka inte att kontakta oss!

Nedan några stenar som är vanligt förekommande.

AmetistAmetist är djupt lugnande för tankar och känslor.
Den tar bort rädslan och ökar hoppet.
Bra mot: Huvudvärk, sömnproblem, stress och negtiv energi.
Chakra: Kronchakra
AgatAGAT för lugn och ro, självrespekt samt kärleksmagi.
Finns i olika färger.
Bra för: Kärlek, lugn och stabilitet i själen!
Chakra: Bas
AmazonitAmazonit ökar känsligheten för och medvetenheten om våra tankar, känslor och handlingar gentemot andra människor.
Bra för: För den som vill gå sin egen väg och själv ta ansvar för sitt liv. Den är stödjande vid all slags förändring.
Chakra: Halschakra
AventurinAVENTURIN namnet aventurin betyder "av en slump". Sägs bringa inre frid och en positiv attityd och har länge använts som en lyckosten. Legenden säger att stenen är en allgörande helare som används till att minska stress, öka självförtroende och främja framgång.
Bra för: Ger inre lugn och harmoni i kritiska situationer då den lär oss se med hjärtat. Ger dig mod att våga det där lilla extra. Stärker vår tanke att kunna se klart, istället för att leva i stress och oro.
Chakra: Gröna = Hjärtchakrat, Peach = Sakralchakra  Blå = Pannchakrat
BergskristallBergskristall får dig att tänka positivt. Den balanserar energin och löser upp blockeringar.
Bra för: Är allmänt helande Ger lugn sömn. Den ger trygghet i relationer. Stenen ökar din känsla av välbefinnande och stärker också ditt egenvärde och din kommunikation.
Chakra: Alla
FluoriteFluorite balanserar dig om du har många blandade känslor så att du får ett förnuftigt, mentalt perspektiv.
Bra för: Hjälper dig att förverkliga dina inre önskningar. Bra för meditation då den har en stark påverkan på tredje ögat.
Chakra: Pannchakrat
GranatGranat symboliserar den gudomliga urkraften inom oss, den ger oss lust, styrka och mod. Den kärleksfulla energin hos granaten stödjer dig att leva din passion, din sexualitet, din vitalitet och vildhet.
Bra för: Har en uppiggande inverkan på ägaren, förbättrar självkänsla och utvecklar intuition. Den är en symbol för kärlek, främjar kreativitet och passion.
Chakra: Bas
HematitHematit är en mycket grundande sten som hjälper oss att komma ner på jorden och ”sortera ut” saker i våra tankar. En hematit hjälper dig att gå tryggt och starkt fram i livet. Hematiten kan kallas intellektets eller sinnets sten.
Bra för: Den är avstressande, skyddande och stärker problemlösning.
Chakra: Rot
HowliteHowlite sägs kombinera det logiska tänkandet med betraktande och tålamod. Finns i olika färger.
Bra för: För framgång och för att våga följa våra ambitioner hela vägen. Kan fylla dig med ny inspiration och nya ideér.
Chakra: Kronchakrat
JadeJade en lyckosten som dyrkats i Asien i 1000-tals år. Den utstrålar stillhet, frid och inre harmoni. Finns i olika färger.
Bra för: Stödjer oss att förverkliga våra möjligheter, vara tålmodiga och trogna vårt mål.
Chakra: Hjärtat
JaspisJaspis betyder fläckig sten. Jaspis har burits av shamaner för dess skyddande och helande kvalitéer samt för dess förmåga att grunda och ”jorda” oss. Finns i olika färger med olika mönster.
Bra för: Den stöder oss genom livets naturliga processer såsom graviditet, födelse, pubertet och åldrande. Den skyddar mot otur, är bra mot stress, ger skydd och hälsa.
Chakra: Bas
KarneolKarneol skapar livsglädje och kreativitet.
Bra mot: Tankspriddhet och förvirring. Det är en sten för styrka, egenvärde och tillfredsställelse. Den hjälper till att öppna dörrar samtidigt som den ger glädje och självförtroende.
Chakra: Sakral
labradoriteLabradorite ha förmågan att skingra negativitet och ger klarhet i tanken.
Bra för: Har läkande egenskaper såsom att stärka immunförsvaret och lindra smärta. Reducerar ångest, depression och känslor av hopplöshet. Hjälper till att motverka självskadebeteende.
Chakra: Hjärta & Panna
LavastenLavasten egenskap är att ge oss elden och kraften tillbaka. Den stärker människor som går igenom förändringar samt behöver släppa taget om det gamla och ta emot det nya med ett öppet sinne.
Bra för: Är en skyddande och styrkegivande sten. Den stimulerar dig när du känner dig orolig och svag, ger dig stabilitet.
Chakra: Rot
MånstenMånsten har fått sitt namn från en optiskt effekt som gör att stenen glimmar med ett blåaktigt sken som påminner om månsken. Den påminner oss om den stillsamma kraften hos tålamod och väntan i tillförsikt. Stenen har fått sitt namn från månen ljus som vägleder oss om nattens. Precis som månen och som din inre visdom speglar månstenen tillbaks det ljus som faller på den i ett vackert och magiskt skimmer. . Den vakar över dig och lyser upp mörkret så att du ska kunna finna din väg hem.
Bra för: Stimulera skapandet av något nytt, alltifrån en uppfinning till ett bättre liv, vad som helst för nyskapandet.
Chakra: Sakral
Obsidian SnöflingaObsidian är en grundande sten som centrerar oss. Får den kärleksfulle att vara balanserad utan att förlora kraft. När du är grundad kan du också påbörja nya möjligheter som kommer till dig utan att förlora balansen. Finns i olika mönster.
Bra för: Den lugnande och balanserande energin hos obsidian stärker vår närvaro och förmåga att vila i oss själva.
Chakra: Bas
OnyxOnyx kan användas till att läka sorg, stärka självkontroll och stimulera klokt beslutsfattande. Den ska ge både lycka, framgång och tur.
Bra för: Framförallt hjälper onyxens receptiva karaktär oss att absorbera de krafter och energier från livet och universum som vi behöver
Chakra: Bas
OxögaOxöga även kallad Röd tigeröga. Detta är en sten för de tillfällen då livet tycks gå emot dig och som hjälper dig att överleva och blomstra genom ren och skär viljestyrka.
Bra för: Förankrar oss i jorden. Den stabila energin hjälper oss att stå fast vid det vi tror på och det vi upplever att vi är. Uthållighet och styrka är kvaliteteér som oxöga stimulerar.
Chakra: Bas
RosenkvartsRosenkvarts har du nära ditt hjärtat och den drar till sig kärlek, och behåller vänligheten i relationer. En perfekt sten för att stilla gräl, och för att skänka bort som en försoningsgåva eller en ursäkt.
Bra för: Läker sår, främjar läkning och lindrar stress, såväl känslomässig som fysisk.
Chakra: Hjärta, Navel & Bas
SardonyxSardonyx sägs vara en sten för styrka, beskydd, för att attrahera rätt vänner och för stabilitet, lycka och välgång i alla avseenden! Sardonyx används i skyddsritualer och ger mod, sägs öka kommunikation och skapa goda relationer.
Bra för: Motar bort osämja i hemmet. Sardonyx anses även skydda nybörjare av olika slag.
Chakra: Bas & Rot
Sodalit kreativt tänkande, förståelse och vetande i alla dess former.
Bra för: Den stöder vänskap, solidaritet, samhörighet och gemensamma mål.
Chakra:Panna & Hals
SolstenSolsten har använts för att ta bort rädsla och stress. Precis som solen läker och stärker den vitalitet och livslust.
Bra för: Den stimulerar oberoende och individualitet, ger överflöd och framgång till dem som är lyckliga att bära den.
Chakra: Solar plexus & Navel
TigerögaTigeröga ger inre trygghet att kunna uttrycka sin vilja och gå till handling. Den sätter fart på kroppens energiflöden när du känner dig tömd. Skarpt sinne och överblick samt klar tankegång.
Bra för: Skydd mot faror. Stenen ger god tur och framgång, ofta i pengar.
Chakra:Bas & Solar plexus
TurkosTurkos Nyckelordet för turkos är vördnad inför livet, kärleken och helheten.Turkosen sägs ge frid i sinnet.
Bra för: Den kan bäras som en skyddande guide som stöder frid i ditt sinne på dina resor inom dig själv och i världen.
Chakra: Hals & Hjärta