Dagarna rusar fram och varje dag är ett äventyr ibland lite mer stressfyllt över att det går så fort och ibland bara med ett leende för vi kommer närmare men inte en dag är i nuläget jobbig! Men….i ärlighetens namn är det ju lite rörigt här hemma med allt rensande och till helgen ska vi ha loppis igen och denna gången har vi förutom på köp & sälj sidor på facebook haft en notis i Ttela och Bohuslänningen så vi hoppas på att många hittar hit! Även våra härliga grannar Bodil och Teuvo kommer ha loppis samtidigt våra tomter gränsar till varandra på våra baksidor så det blir perfekt! Det man inte hittar på ena stället kanske finns på andra 😉

DSC_1250

Men….igen då….så är det rörigt och mycket….Svante är nu lite långledig och visst behöver vi förbereda men vi bestämde igår att det istället för fixande idag skulle bli en tur till kusten och närmare bestämt till Hasselösund och Smögen där  Svantes föredetta båt “Lakritsbåten” ligger. Denna båt har nu vår vän Kjelle tagit över och vi träffades där för att Svante skulle hjälpa honom med lite saker och jag och Coccos följde med för att bara njuta av kusten och saltvattnet. Blåsigt var det men skönt att ta ett steg från det vi är mitt uppe i just nu. Vi tog helt enkelt en paus!

Coccos med sitt nya halsband som jag gjort…kreativiteten fortsätter att flöda!

Coccos med sitt nya halsband som jag gjort…kreativiteten fortsätter att flöda!

Det fantastiska är att trots att vi tänkte att vi tog en paus från allt så när vi kom hem och tog en bastu och sammanfattade dagen så har vi samtidigt tagit ytterligare några steg framåt!!

Vad vi gjort??

Jo redan på väg ut till kusten ringde det på Svantes mobil och det visade sig vara mekanikern i Uddevalla som under en tid nu hållit på att renovera spridarpumpen till motorn. Den var klar att hämtas! Mycket “vältajmat” att vi då var på väg åt det hållet så det var bara att stanna till på vägen och hämta upp den! På hemvägen passade vi på att stanna på biltema och fixa lite mer linolja och införskaffa en elmotor till dingen. Efter att ha läst lite om elmotorer så visar det sig att den som Biltema har är bäst när det gäller saltvatten. Och….skulle det nu bli så att den visar sig inte vara så bra så var den inte särskilt dyr. Vi provar och utvärderar. Vi har pratat om att vi vill testa en i alla fall och nu har vi en. Se där….några steg framåt som vi inte hade tagit om vi inte hade tagit vår “paus” idag och åkt till kusten!!

Svante redo att dyka lite för att skrapa "Lakritsbåten"

Svante redo att dyka lite för att skrapa “Lakritsbåten”

Vi kommer hela tiden tillbaka till uttrycket…vet jag skrivit det förut men det tål att skrivas igen “Do something everyday to bring you a little bit closer to your dream!”

I tisdags vill jag även nämna att vi träffade en härlig person som hette Hans som efter artikeln i tidningen Vänersborgaren bjöd hem oss till sig för att berätta om de resor han hade gjort till Medelhavet. Idag var han pensionär men han hade lite tips och framför allt minnen som han gärna delade med sig av! Så härligt! Tänk….honom hade vi aldrig träffat och pratat med utan den artikeln.

Men helt ärligt ska också tilläggas att det var liiiite jobbigt när vi kom ut till kusten idag och såg alla seglande båtar och här kom vi i bil!!! Vi längtade något otroligt men tröstar oss med att snart är det här vår vardag 😉

DSC_1271

Kretiviteten flödar som vanligt lite extra vid närhet av sol och saltvatten

Två Tacksamma “Pirater” önskar dig en härlig kväll