Det är självklart lätt att skriva något här i bloggen, på facebook eller liknande när saker och ting bara känns kul, lätt och alldeles fantastiskt…men självklart är det ju inte så hela tiden.

Jag skojar ibland och säger att tänk efter själv…en 40 års kris (jag har nyligen fyllt 40 år och alla tjatar ju om att man har kris antingen det känns så eller inte så det har jag säkert…), en 50 års kris (Svante fyller 50  nästa år och det måste ju vara samma sak…han har säkert en kris…?) och samtidigt ställer vi hela vårt liv på sin spets….släpper allt vad trygghet heter och kastar oss ut i ett liv där vi vill ta det som det kommer utan tider att passa varje dag b.la men det är något helt nytt för oss och absolut inget vi är vana vid så självklart finns det dagar som är tuffare för oss var och en men även i vår relation har prövningarna funnits, vad håller vi på med egentligen??

Prövningar kommer alltid att finnas i alla relationer och oftast så finns det en fantastiskt bra lösning på dem….kommunikation! För oss just nu så kan det bli lite som i vardagen….det snurrar på och man “hinner” inte alltid stanna upp och reflektera och då blir det svårt att kommunicera på ett bra sätt för man hinner inte riktigt förstå vad man själv tänker eller känner eller reagerar på…..

Så den största fördelen för oss just nu med att vädret är som det är….är faktiskt att bastun är ett hett alternativ rätt ofta för att värma upp oss och i bastun kommer finns, inget att fixa med, ingen telefon som ringer, inget internet m.m Det är bara vi med oss själv, våra tankar, oro, glädje….ja alla våra känslor och tankar. Ett fantastiskt bra tillfälle att reflektera och prata om sådant som rör sig i våra huvudet just nu för det är en strid ström av ideér och funderingar b.la

Alla par borde basta ett par gånger i veckan…haha….då skulle konflikterna vara mindre och kunskapen om varandras och sina egna tankar och känslor så mycket större.

Förutom bastun så går vi gemensamma promenader dagligen med Coccos vilket också öppnar upp för fantastiskt bra och givande samtal relaterat både till vår process och oss. Och visst….även om det inte är “upp och hoppa kul” hela tiden så har vi idag något som de flesta idag känner att de har brist på och det stressar…tid! Vi har tid!

IMG_0507Nä vi har inte kommit iväg en men vi kan ta en bastu när som helst på dagen om vi känner att vi behöver eller vill…..vi kan svara folk som vill komma och köpa något att de går bra att komma i stort sett när som bara de hör av sig innan så vi inte är ute med hunden eller liknande….Som Svante uttrycker det så fint “Vi har tid för vi är pensionärer!” Haha……konstig känsla att tänka så men lite så är det samtidigt som vi har saker att göra, som vi behöver göra från det vi vaknar på morgonen för att ta oss framåt i processen….men vi försöker att påminna varandra om det roliga i det…det är ju faktiskt så att det här är något vi har valt….vi vill det och vi vill det mycket! Men det gäller också att inte tappa fotfästet i processen utan vara ärliga mot varandra och sig själva för att kunna förstå att vissa saker kan påverka oss på olika sätt som vi kanske inte var beredda på….medvetet eller omedvetet…men att prata om det gör det lättare att förstå varandra och sig själv och hela tiden bli starkare för att känna att det är tufft ibland att leva sin dröm är ingen svaghet…..det är en styrka har vi märkt….men när man inte erkänner det för sig själv och varandra…ja då kan det bli en svaghet….

Så ja…här sitter jag nu vid ett ihop plockat bord på en pall och bloggar….inte kanon skönt….men vad tusan…köksmöblerna är sålda….bordet jag sitter vid är vårt gamla soffbord som Svante satte några “gamla” ben på som låg någonstans för att det skulle bli högre…vi hade några stolar som stått ute och blivit lite väl slitna….men även de blev köpta här om dagen 😀 Frukosten intas med teskedar (känns fel att plocka hem saker från båten när de ska vara där…) och vi hittar inte hälften av våra saker så…de är nog sålt??!? Men!!! Det är en väldigt spännande, mysig och speciell process och jag är i alla fall väldigt glad att vi är två i den så vi kan påminna varandra om att se saker på ett positivt sätt när det ibland kan kännas lite mottigt, oroligt, ovisst eller liknande…..för visst händer det även om det inte är ofta.

Vi lutar oss inte tillbaka till en vardag vi känner till längre eller en trygghet vi är så vana vid….nä…vi lutar oss nu tillbaka mot kärlek, kommunikation, kraft, styrka, mod och längtan….men framförallt mot en stark känsla av att vi gör sååååå rätt.

“Du är modigare än du vet, starkare än du tror & klokare än du förstår” Nalle Puh

<3

IMG_0015