….kan man också göra en tisdag!

Målet med dagen var att flytta båten från Vänersborgs marina till andra sidan på Blåsutvarvet för att sedan kunna ta upp båten för lite bottenmålning och roderfix.

På vägen till båten smet Svante in på Vattenpalatset och lämnade sina nycklar, för idag är hans semester slut och anställningen upphör! Fri som en fågel!

När vi flyttat över båten pratade Svante om att han skulle upp i masttoppen ( den högsta,15 m) och ta loss staget till mesanmasten som vi tänker lyfta av för lite fix, samt pilla dit ett storfall och sätta dit en flagglina i ett litet block på spridaren.

Jag råkade då säga att jag skulle vilja prova att bli upphissad i masten någon gång när det inte blåser så mycket så jag har provat det. “-Så mycket blåser det inte idag och båten ligger ju still”, svarade Svante snabbt då. Ja så blev det då bestämt att jag skulle upp!! Alla som känner mig vet att jag är svag för utmaningar eller när någon säger att jag inte kan eller våga….

Eftersom jag är gift med en klättrare så är det säkerhet och säkerhet…kändes bra ändå.

Så var jag då påväg uppåt, med en skiftnyckel hängande i snöre runt handleden och rep fastsatta i selen som jag skulle få dit.

När jag kom till spridaren (ca 7 m) då kändes det lite väl högt!! Svante tog ner mig lite och sedan upp lite igen, men nej det gick inte. Bara att inse…Fick åka ner igen. Suck!! Vilket nederlag!! Jag svor lite men Svante försökte peppa mig att jag i alla fall hade försökt.

“Nä, jag vill prova en gång till!”

På med allt igen. Fokus på målet, andas. Nu kör vi!! Upp kom jag fick fixat det jag skulle och när jag var på väg ner och stannade till vid spridaren för att ta mig ut på kanten och fixa flaggorna, ja då kändes inte det så högt längre 🙂

Känslan nu är härlig och nöjd. Känner mig till och med lite stolt över mig själv. Svante är också nöjd och glad….det är inte var dag man får kasta nycklarna till chefen och hissa upp sin fru i stormasten!

Skepp o hoj!

(och nä tyvärr inga bildbevis men kändes rätt bra att Svante stod kvar vid masten när jag var i toppen och inte gick och hämtade mobil för att fota!)