Det finns såklart massor att skriva och dela på många olika sätt eftersom det händer saker här hela tiden och mycket varje dag, å ja..Nu var det ju några dagar sedan jag skrev….men vi har fått härlig respons på våra Youtube videos ( 90 dagar med Sanna, Svante & Kapten Coccos på Blackpearl of Sweden).  Kul!

De stora saker som hänt är framför allt att vi bestämt oss för vilka som ska få hyra vårt hus och snart är allt klart och vi kan släppa det sista, flytta ner på båten och de får ta över “husbiten”. Ska bli otroligt skönt!

Men…så kom en sådan där sak som man inte planerar för idag och vi kände igen hur skönt det ändå är att vi inte satt ett specifikt datum för avfärd…för då hade det varit stressande nu….

Det är Kapten på båten som inte mår så bra. Japp Kapten Coccos!

Senaste veckan har hon varit hängig och fått svårt att hoppa upp i soffan,hon har verkat ha ont. Hon skulle ju ändå vaccineras igen innan vi åker och vi har skjutit på det så nära avfärd som möjligt…men nu kände vi oss lite oroliga och bokade tid för lite koll och vaccination i början av veckan och i förmiddags var det dags.

En timme och fyrtio minuter senare så lämnade jag Trestad djurklinik med känslan av ett fantastiskt bemötande men oro för Coccos och liten tanke om ” nej inte det här nu”…. Men lite distans till det fick mig tvärtom att känna det vi säger till andra och varandra mer eller mindre hela tiden…” vi har ingen tid att passa…vi har inte bråttom!”

Det var inte en sak…jo Coccos hade bitit av en tand ( nyligen..igår eller idag så tur vi inte varit där tidigare i veckan!!) som nu behöver opereras bort…samtidigt tyckte veterinären att hon verkar ha ont i rygg och bakbenen.  Blodprover togs och visade dessutom att hon har jättelåga börsen på trombocyter ( Blodplättar)vilket ihop med det andra är en indikation för Anaplasmos ( fästingsjukdom och jo vi har fästinghalsband på henne!)  Blodprov är iväg skickat och hon har fått smärtlindring och så länge det är så vågar man inte söva henne för operation så vi inser att det kanske drar ut mer på tiden än vi tänkt….

Men!! Som med motorn så är det ju så ändå att bättre det upptäcks nu och kan göras något åt än att det hade kommit när vi lämnat landet! För även om det går att lösa på andra ställen i Europa så är drygt ändå då att det är skönt att gjort det och fått förklaring på svenska så man förstår så bra som möjligt.

Så dagen idag är Coccos dag och vi backar. Vi är fortfarande på väg men vi vet vad som är viktigt för oss och det är att vi alla mår bra <3

Så….vi tar en sak i taget….på väg men ingen tid att passa. 🙂

Nu håller vi tummarna för att Kapten Coccos snart mår bättre.