En av de vanligaste frågorna vi får är om vi har satt ett datum på när vi ska lämna Vänersborg. Vi har aldrig haft ett datum vilket vi så här i efterhand tyckt varit rätt skönt eftersom det uppkommit lite hinder på vägen som gjort att vi fått snällt ha tålamod och invänta rätt tillfälle….ja om det nu finns något sådant egentligen, det kan man ju fundera över….men det finns ju i alla fall mer eller mindre rätt tillfällen, helt klart.

Men hur som helst så fick Coccos äntligen klartecken hos veterinären igår och fick två av tre vaccinationer. De tyckte det blev för mycket för henne med alla tre på en gång ( ” fyllde på” rabiesvaccination och leptospiros) och eftersom leptospirosen ska tas igen om 4 veckor kan hon ta nummer tre ( kennelhosta) ihop med den då….men det tänker vi inte sitta i Vänersborg och vänta på utan den kan hon fångas veterinär i södra Sverige, Danmark eller Tyskland beroende på hur långt vi kommit då.

Själva hade vi nog gärna smugit iväg utan att säga något men eftersom det verkar viktigt för många i vår omgivning att veta när vi lämnar Vänersborg så har vi nu bestämt oss för att gå på söndag 16 oktober. Självklart kan något hända, sånt är livet men nu krävs det rätt mycket för att vi inte ska kasta loss denna dagen.

Idag stuvar vi ännu mer i nytillkomna utrymmen samt får lite tvättat av svärmor så det är så klart som möjligt för att gå på söndag redan i kväll eftersom Svante ska hjälpa till här på varvet med båtupptagningar på lördag och ev lite söndag förmiddag.

Snart säger vi ship ‘ n sail!

…men på väg är vi redan nu…det var vi redan när vi flyttade ombord på båten 🙂