I går var det alltså äntligen dags, dagen D- dagen då vi äntligen skulle lämna vår hemma hamn Vänersborg….. Det blev en lång dag 🙂

Vi vaknade tidigt, det var fortfarande mörkt ute när jag frågade Svante om det var för tidigt att gå upp? Han bara skrattade för han låg och tänkte likadant.

När Svante hade hjälpt till färdigt på båtvarvet med upptagningar så var det ju egentligen dags…men….det blev mer vänta. En man skulle komma och titta på bastubåten som vi trodde vi blev av med förra helgen men den killen ville inte hämta den förrän i vår.. Då är ju inte vi kvar. Så nu var det i sista minuten och vill höll tummarna.  Han tog tid på sig men dök till sist upp och han tar hand om den!! Yeah!!

 

NU var det äntligen dags. Svante åkte i bilen med sin pappa från huset och jag gick med Coccos och svärmor. Klockan hade nu hunnit bli efter 16… När vi kom ner till båten så stod gubbarna från Varvet på bryggan, motorn var igång och Svante tagit på dig vegamössan. Bara att hoppa ombord och på med flytvästar. Sedan blev det kramkalas(Sören & Ingela – Svantes föräldrar, Allan, Molle, Ulf, Åström, båtgranne, Kerstin & Börje) innan vi äntligen släppte tamparna och lämnade Vänersborg bakom oss.  Vilken känsla!!! Glädje, lycka, stolthet över oss själva och jag hittar knappt ord att beskriva men så skönt! “-Har du tänkt på en sak? sa Svante när människorna på bryggan blev allt mindre…”-Detta är allt vi har nu.” Skratt och leenden. Även det en skön känsla.

Nu var vi på väg!

Slussningen gick fantastiskt smidigt. Vid Brinkebergskulle sluss kom Ulf och Kerstin från Varvet som nyss vinkat av oss men ville göra det lite till!  Härliga människor. I Trollhättan fick vi även en liten Välkomstkommite av släktingar till Svante som mötte upp oss vid Järnvägsbron.

Vi avslutade första dagen i ett ruggigt Lilla Edet där det inte fanns ström på bryggorna men så mysigt och skönt. Lite varm choklad med rom i att fira med fick upp värmen.

Även om vi fortsätter och allt nästan bara börjat så vill vi tacka några människor i vår omgivning som hjälpt oss fram hit.

Stort Tack till Svantes föräldrar, Sören & Ingela, för all hjälp med loppisar, städning,  köra till tippen o Erikshjälpen, mat, Coccos ( vi fick även hembakade kakor o matlådor med oss vilket var skönt inte behöva greja med mat igår.)

Stort Tack till “gubbarna på Varvet”, Allan, Molle & Ulf för lyft, fixa saker o mycket trevliga samtal på bryggan. Ett extra tack till Molle för dansen! ( ett par Goa buggsvängar)

Stort Tack till Allan ( igen) & Anita för att ni släppte in oss i ert hem så vi kunde hålla oss rena o varma då o då.

Stort Tack till våra härliga grannar, Teuvo & Bodil för att ni tar hand om Lakritsbåten, samt bubbel o choklad <3

Tack till “Eko Kalle” för att du tog hand om bastubåten.

Tack till Tristan för diverse “bra ha saker”.

Stort Tack till alla er som kommit o handlat av oss på loppisar

Sist men inte minst Stort Tack till er alla som peppat oss, kommit med glada tillrop o trott på oss….både vänner & okända 🙂

Det finns såklart fler att tacka & kommer bli fler på vägen men nu är vårt delmål ett uppnått…. ATT KOMMA IVÄG!

Mot Göteborg!