Jag sluter ögonen, andas in, andas ut, öppnar ögonen och tar in allt jag ser när vi glider fram längs Göta Älv. Känner den ruggiga kylan in på kroppen, ser höstens vackra färger, hör motorn envist brumma på….känsla av lycka och lugn…..Jag sluter ögonen, andas in, andas ut, öppnar ögonen igen och känner bastu värmen som får kroppen att svettas, musklerna att slappna av, tystnad…..känsla av lycka, lugn och att vara väldigt avslappnad…Jag sluter ögonen, andas in, andas ut, öppnar ögonen och jag ser hus, människor, ljud hela tiden. Känner mig verkligen som en liten människa i den stora staden…vi går och går och går….till sist känner vi hur fötterna bultar, det skymmer och den ruggiga kylan börjar göra sig påmind….Jag sluter ögonen, andas in, andas ut, öppnar ögonen och här är jag, kvar i Göteborg på vår guppande båt.

dsc_2595

Det är en del som hört av sig och undrat vart vi befinner oss nu och vi är faktiskt kvar i Göteborg. Vi har förstått att många tror att vi har bråttom ner till Medelhavet och visst vill vi gärna komma dit och slippa den ruggiga hösten men den är ju här just nu och det är som det är och är det något vi har gott om just nu så är det tid. Vi bestämde oss helt enkelt för att nu när vi nått vårt första mål att komma iväg så behöver vi stanna upp, känna, landa och reflektera över var vi befinner oss i kropp, knopp och sinne just nu och över den stora grej vi faktiskt har gjort fram tills nu. En del att vi gör detta är ju för att bryta ekorrhjulet och då är det ju rätt dumt att kasta sig in i ett annat hjul som bara rullar på.

Noah & Coccos passar på att mysa här i Göteborg <3

Noah & Coccos passar på att mysa här i Göteborg <3

Vi har haft en dag med besök av Svantes bror, föräldrar och min son Noah (träffar vi varje dag när vi är här vilket är så mysigt), en dag som vi avslutade med bastu och dusch på Nordic Club som var snälla att låta oss komma in och låna dusch och bastu. Gårdagen ägnandes åt att göra ärenden i stan som att laga min mobil, införskaffa ullunderställ, ta en lunch, handla lite mat m.m och självklart gick vi en massa, hundägare som vi är så vilse hamnade vi med fast jag bott här men jag är inte van att promenera på alla dessa gator vi hamnade på…haha…alltid ett äventyr.

Favoritshortsen från Hangmatta.com funkar kanon med nya ullunderstället! :)

Favoritshortsen från Hangmatta.com funkar kanon med nya ullunderstället! 🙂

Idag har vi inte lämnat båten mer än för promenader med Coccos. Vi har pysslat, Svante med båten och jag med beställningar och lite eventplanering. Hur skönt som helst.

Arbetskläder på!

Arbetskläder på!

Så vi har inte kommit längre än så om man vill se det så men vi ser det som att vi har kommit så här långt….men vi vill njuta och vi behöver ta in vad vi har gjort och vad vi är på väg. Känslan i kropp och själ hos oss båda är obeskrivligt skön och att det är ruggigt och höst ute känns som en småsak. Vi känner att vi har gjort så rätt. Stolta, lyckliga och nöjda ligger vi kvar i Göteborg någon dag till. Därefter blir det troligen en första kortare seglingsetapp ner till Vallda Sandö för att träffa vänner.

“Det är resan i sig som är målet….”

“You´re not going to master the rest of your life in one day. Just relax. Master the day. Then just keep doing that everyday.”

” Ingen av oss kommer ändå härifrån levande, så sluta att hålla tillbaka dig själv. Njut av maten. Promenera i solen. Bada i havet. Berätta vad du döljer i ditt hjärta. Var galen. Var levande. Det finns inte tid för någonting annat.” Richard Gere

Vi har nog den slöaste kaptenen någonsin....soffhäng prioriteras :)

Vi har nog den slöaste kaptenen någonsin….soffhäng prioriteras 🙂