Eller som Svante tycker om dagen…”satans jävla lördag”….hm…läs Leksand förlorade igen och han förlorade i backgammon nyss 😉

Skämt å sido så ligger vi faktiskt kvar i Göteborg. Ja vi var väldigt färdiga med Göteborg och sugna på att ta oss ner till Vallda där middag och trevligt sällskap väntade men….i morse tog vi beslutet att ligga kvar, detta framför allt när vi tittade på vindarna utanför Göteborg som ändå blåste kuling och vi kände att det tillsammans med låga temperaturer och regn skulle göra seglingen mindre trevlig. Visst har vi vetat att det kommer vara så här en hel del då det är en stor del av den svensk hösten men det är ju ändå det som är det fina i kråksången…vi kan välja! Vi MÅSTE inte ta oss någonstans egentligen om det är så.När beslutet var taget så njöt vi av en lång frukost med lite backgammonspel, prat och “slöradioyssnande”. Medan vi satt där och lyssnade, på först Dilemma men sedan kom Tony Irving med sitt Äntligen Lördag där han uppmanade folk att ringa in och berätta vad de gjorde, ja då fick jag bara ett infall att ringa….Sagt och gjort!!?!? Svantes kommentar:”-Ringde du?!?!” Hahaha…lite typiskt mig…vi pratade om det och jag tänkte…äh vad tusan….och när jag sedan hade pratat med en trevlig Andreas på Mix Megapol som gärna ville ha med mig så de skulle ringa upp, ja då tänkte jag med ett leende….”men vad tusan gjorde jag nu!” Men som sagt så blir det vad man gör det till….med en gång hade vi en härlig skrattstund och det kändes ärligt lite kul när vi hörde hur Tony och hans kollega verkade imponerade och lite mållösa när vi pratade…eller ja jämfört med de andra som de pratade med. Det finns att lyssna på Radioplay, Mixmegapol Äntligen Lördag, ca 12.14 min in i programmet.

Vi har även kopplat in vår AIS äntligen!

Vi har haft två “att göra listor”, den ena vad vi behövde göra innan vi lämnade Vänersborg och den andra sådant vi ska göra på vägen ner, längs Sverige. Att koppla in AIS:en var en sådan sak som hörde till lista nummer två.

Vad är då en AIS kanske några undrar? AIS (Automatic Identification System) är ett system som gör det möjligt att identifiera ett fartyg och följa dess rörelser från andra fartyg och från fartygstrafikservicens kontrollrum. Systemet bygger på att varje fartyg regelbundet skickar ut informationen på en digital radiokanal.

Detta gör att man nu kan gå in på sidan (eller ta ner appen ) Shipfinder och hitta var vi ligger någonstans. Så nu kan vi inte smyga mer….Man hitta oss genom att klicka sök och skriva in Blackpearl of Sweden…vi har dock inte lyckats hitta hur vi byter nationalitet i inställningen så det står att vi kommer från Nederländerna…men det ska vi nog lösa så småningom 🙂

Men vi såg med spänning på hur Stena färjan plötsligt genar över land??? Ska det vara så här?? Haha….ibland måste man älska tekniken!

Så visst…..det blev ingen segling som vi hade hoppats idag men vi har absolut inte haft en tråkig dag på något sätt utan tar vara på dagen att fortsätta göra sådant vi behöver göra och vad vi känner för att göra….<3

Vi önskar er en skäm lördagkväll!!

Imorgon är en ny dag!