……fick jag på meddelande från vår vän Mia när vi seglade ut från Halmstad igår.

Gårdagen var ljuvlig och vi har haft så härliga dagar i Halmstad! På lördagen lämnade vi båten vid ca 10.30 och tog en promenad för att inhandla en plotter på Halmstad Marinservice som vi fått ett mycket bra erbjudande på….vi var tillbaka i båten strax efter 19 på kvällen! Haha….så skönt att ha tid och kunna vara öppen för alla plötsliga möten och erbjudanden. Vi gick förbi Janne och Mia och blev erbjudna lunch och det blev en härlig eftermiddag med Goa samtal och fantastiskt god mat. Efter det gick vi mot båten och när vi kom förbi den vackra träbåten Tre Hjärtan så var dess ägare Martin där som vi lärde känna lite förra året och det blev kaffe och Svante hjälpte honom lite att få bommen på plats.

Så hade vi då planerat in att lämna Halmstad rätt tidigt igår (söndag) då vi hade sett hade väderprognosen såg fantastiskt bra ut. Men……det blir inte alltid som man tänkt sig och är man rik på tid som vi nu är så är det lätt att vara öppen för oförutsedda saker och inser då att dagen plötsligt kan bli bättre! När vi höll på att förbereda avgång lite lugnt och stilla…absolut ingen brådska men så får jag plötsligt ett meddelande från vår vän Mia att dom ville komma förbi för att säga hejdå och undrade om vi hade tid för en kladdkaka! Såklart!

Strax innan de kom så dök även vår nya vän Erik upp och pratade lite inför avresan. Erik planerar göra samma sak som vi fast lämna Sverige nästa år. Så efter en stund så sitter vi där…Svante, jag, Erik, Mia, Janne och Coccos, i solen på kajen i Halmstad, äter kladdkaka, dricker kaffe och har det såååå mysigt! Lycka!

Efter det fick vi en härlig eftermiddags segling till Höganäs om än lite väl skvalpig avslutning och tilläggningen i mörkret….

I morse vaknade vi tidigt och gick ut ca 9.30 i duggregn och dis….inte favorit vädret men ändå har dagen sammantaget varit kanonbra! Härlig segling med bra vind och fart, tumlare!! ( vi blir ju vara lyckliga när vi ser dessa fantastiska djur!) ….och så har vi ju nu då lämnat Sverige! Känns som en liten milstolpe även om vi har ärende till Malmö en sväng sedan med men vad tusan…just nu känns det härligt. Vi har hittat en liten hamn söder om Helsingör som heter Snaekkersten. Det tog ca 1 timme att promenera in till Helsingör men det är då mysiga hus vid sidan omså det kändes inte så långt och Coccos var nöjd och glad om än lite blöt….:)

Nu sitter vi här i fotogenlampansljus, pratar pysslar med så där härligt hettande kinder som man får efter en dag ute i den råa höstluften. Ljuvligt!

Go kväll! …..nu ska jag spö Svante i backgammon! 🙂

(Inlägg skrivet 31/10 men pga av lite dålig internetuppkoppling ligger det lite efter)