Vi ligger kvar i denna mysiga danska hamn, Snekkersten strax söder om Helsingör.

Detta är precis en sådan liten mysig hamn som vi uppskattar. Det finns en hamnfogde, inte bara en betalningsapparat. En hamnfogde som dessutom är en go gubbe och gärna pratar lite och ger tips. I förmiddags dök han upp igen vid båten och bjöd med oss på kaffe i klubbhuset där några pensionärer samlats. När vi kommer dit sitter ett gäng goa, nyfikna gubbar där och hälsar oss glatt välkomna. De berömmer vår båt vilket alla båtägar uppskattar såklart och visar upp bild på Facebook som hamnfogden lagt ut i går på vår båt från kajen och skrivit några fina ord.  På bordet står kaffe och en liten flaska Gammeldansk och var och en har sin lilla medicinmugg till gammeldansken! 🙂

Ljuvligt! Det frågar nyfiket om vår resa som hamnfogden berättat om, sedan får vi tips på gula bojar som finns i Danmark som man kan lägga sig om man är medlem i något liknande som svenska kryssarklubben….vi får en klubbvimpel med som vi kan ha så vi får nyttja bojarna. Vi blir även inbjudna till ett föredrag som ska vara imorgon ( onsdag) kväll med en av klubbens först medlemmar som för tre år sedan segla de över Atlanten.

Förutom detta härliga välkomnande kommer två fiskebåtar in varje förmiddag med nyfångad fisk som man kan köpa direkt från båten och så finns här bastu! Vi som älskar att basta och framförallt den här årstiden. Så igår kväll blev det bastu och tre dopp i havet! Ikväll blev det bastu och bara ett dopp….ca 8 grader stod det att det är. Uppfriskande minst sagt.

Censurerad bild av badet 🙂

Så….vi vet vad vi har men vi vet inte vad vi får….så trots att planen var att åka härifrån imorgon så har vi bestämt att vi stannar en extra dag. Även om vi inte förstår allt på föreläsningen kan det vara kul och det är fantastiskt mysigt här så vi njuter lite till av det…vi känner oss inte riktigt färdiga med Snekkersten än 🙂