Vinden viner utanför, något, smattrar, något slår lätt mot båten, Svante går ut och kollar läget igen. Allt lugnt. 

Det är lät att det ser ut som att allt är guld och gröna skogar hela tiden…och självklart är det inte så även om vi lever vår dröm….livet fungerar ju faktiskt sällan så, det går upp och ner – det är motgångar och medgångar….

……Så självklart är det så även här, för oss. 

Idag blåser det mycket här så vi ligger kvar i Tuborg hamn strax utanför Köpenhamn. Igår bestämde vi oss för att promenera in till Köpenhamn, drygt 1 timmes promenad…ja vi är ju hundägare så vi ser det som en självklarhet att hon ska få en promenad oavsett så varför inte gå in till centrum och insupa lite storstadskänsla….
Men….vi hann knappt komma in till Köpenhamn förrän det började regna, först lite och sedan mer. Vi sökte skydd under något tak men insåg snart att det skulle fortsätta…bara att börja gå tillbaka…..vi gick och vi gick…blev blötare och blötare….kissnödigare å…ja…låga på energi…hm….framför allt jag….det märks direkt när jag behöver något att äta…jag fräser eller blir väldigt kort…haha…inget jag är stolt över men det är så det är…tydligt i alla fall 😉 nu är jag då lyckligt gift med en man som vet detta och därför oftast har något med mycket socker i sin väska som vi kan ta…denna gången små honungssötade sesamkex och ja, han behöver också men det är inte lika tydlig 🙂

Vi fortsatte att gå i rask takt för att hålla värmen….men till slut behövde vi faktiskt en toalett båda två….en liten lokal pub i området vi då befann oss i fick bli målet. Det var rätt tomt men vi passade på att ta varsin öl, skulle kanske bli lite lättare att gå sista biten….dessutom tyckte ägaren synd om Coccos utanför i regnet bör vi gick på toa så han sa att vi gick ta med henne in! Klart vi kunde gynna honom med att köpa varsin öl! 

Men blöta och kalla var vi så det blev inget mångt stopp. Till slut var vi tillbaka på båten….kalla och blöta ända in till underkläderna trots bra jackor….när vi seglar lyckas vi hålla oss torra men inte i storstaden….hm…
I morse var våra kläder som hängde överallt fortfarande inte torra! 

Så nä….det är inte alltid en dans på rosor och fantastiskt men som sagt så är det ju så livet fungerar och någonstans mitt i detta blöta, kalla så blir det ändå liiiite lättare att ta detta när vi vet att vi lever vår dröm och vi har valt detta. Vi kunde väntat med att lämna Sverige till våren men vi valde att gå nu i höst och vi vet hur hösten kan vara hör i Norden så det är ingen överraskning….inte något vi tänker på när vi är som blötast och kallast kanske…men det gör det lättare att släppa det sedan när vi kommer in i värmen och då känna hur mysigt vi faktiskt har det….och vi är på väg! 

Båda våra mammor har ringt idag och vi har förstått att det varit lite snöoväder på vissa ställen i Sverige….vi har även vänner som hört av sig och undrat r vi har det då de tänkt på oss utifrån de vädret de haft. Vi har det bra kan vi meddela alla som tänker på oss 🙂 ( tack fantastiska ni för omtanken!) . Det blåser mycket men vi ligger bra och är glada att vi tar det lugnt och valde att ligga kvar. Vad vi gör? På en båt finns för det första alltid att göra….något att fixa eller förbättra, men vi går långa promenader för Coccos skull och njuter däremellan av värmen ombord, spelar lite spel,vi har tvättat(för hand för första gången….ihop…haha…spännande projekt men kul hade vi!) jag har jobbat lite med kommande utbildning i Göteborg samt event i Växjö som jag åker tillbaka för att ha nästa vecka, vi pysslar med diverse saker samtidigt som vi lyssnar på ljudbok ( just nu brobyggarna). Vem behöver tv!! ( skönt att man faktiskt vänjer sig snabbt att vara utan!) 

Ta nu hand om dig oavsett vilket höstväder som är där du befinner dig och passa på att njuta av det som går att göra mysigt och njuta av. 
Varma, blåsiga hälsningar från oss!