Efter ett par dagars regn regn regn och mera regn så var det inte utan av att man log denna morgon… På den tiden då jag jobbade så hade jag ett liten ordspråk som jag ofta tänkte för mej själv “le för det kunde vara värre, jag log…och det blev värre” precis dom orden kom till mej denna morgon…för nu snöar det i Köpenhamn!! (Okej inget ymnigt snöfall, bara några flingor i den starka vinden, men ändå snö)

Vi gjorde i ordning båten under förmiddagen sedan kastade vi loss och gick sakta ut ur hamnen, hissade storen och drog ut genuan som genast fylldes och gav oss god och stabil fart mot Sverige, det skall erkännas att det känns lite, men bara lite som ett steg bakåt att segla “tillbaka” till Sverige, vi går ju fortfarande söderut.

Men det är ett steg framåt, vi har vår vana trogen en hel rad saker att ta tag i, vi ska leta reda på en återförsäljare till Icom för att ändra i mjukvaran i AISen så att vi slipper vara registrerade som Nederländska framöver…ni vet väl att ni kan följa vår väg på haven (och alla andra båtar som har AIS) via Marin Traffic

Vi ska ge Cocos en spruta i nacken…nä, vi ska inte avliva henne, hon ska “bara” vaccineras, det gick ju inte så enkelt som vi hade hoppats sist gång, (hon sinkade oss ett par veckor) det får inte hända igen…då blir det det billigare sprutan med dödskalle på i alla fall!

Sanna ska iväg och hålla ett yogaevent med föredrag i Växjö samt en yogautbildning i Göteborg, under tiden så ska jag släppa lös min kreativitet i båten, efter att ha bott ombord i flera månader så håller min skalle på att sprängas av alla ide’er, allt ifrån hur storseglet enklare ska kunna skotas, förråd och stuvning ombord till att bygga om hela förpiken till ett sovrum…men innan jag sätter igång med nått sånt så ska jag montera in en värmare (det ligger en splirrans ny värmare under våran gummibåt på fördäck) vi har alltid haft en gasolvärmare ombord, bra som fan men påtok för skrymmande på en långseglande båt (så den ligger även den på fördäck…i delar)…

Så den senaste tiden har vi varit beroende av landström för att kunna ha en kupé fläkt igång så gott som dygnet runt…som ni förstår så är det inte aktuellt att ligga för ankar (beror ju på hur lång förlängningskabel man har)  eftersom att vi seglar in i säsongen då dom flesta båtar står på land så behöver vi vara beredda på att många hamnar är stängda så vi kommer att behöva vår diselvärmare…mer än en “ny” förpik.

Dagen då, blev den värre?

Nä, den blev riktigt fin, strax utanför hamnen sprack molntäcket upp och solen värmde hela vägen till Malmö, vi turades om att styra, för trots solen blev det kallt att stå till rors, vi gick raka vägen in till “turbinhamnen” där vi la till strax innanför hamnpiren med utsikt mot Öresundsbron och Turningtorso bakom ryggen.


Sällan har en öl smakat bättre.

Vid tangentbordet idag; Svante