Fullt segelställ…ÄNTLIGEN!!

Efter ett par små ärenden och en hundpromenad så lämnade vi äntligen Turbinhamnen och Malmö…och Sverige!

Vi/jag har några speciella att tacka för att tiden i Malmö blev ett ljust minne…framför allt min barndomsvän Martin, tack för alla sena pratstunder (och lånet av tvättstugan)
NordicWellness och Kockumsbadet som bjöd en skiten seglare på en dusch när hamnens dörrar var låsta och Coccos vill skänka ett speciellt tack till HappyPet, inte för vaccinationssprutan, den va väl inget, nä…maten, hon älskar fodret som hon fick. Och vi tackar IKEA för “julaftonen” igår…vi bestämde oss för att fira julafton innan vi lämnade Sverige med ett julbord på IKEA följt av glögg, julmusik o pyssel i båten…

Så lämnade vi då äntligen hamnen och satte segel innan vi kommit ur infartsleden till hamnen…ingen vind!

Vi smög fram i tre knop hela förmiddagen och Öresundsbron kom knappt närmare…men våra leenden sken ikapp med solen för nu lämnar vi Sverige och vet faktiskt inte när vi kommer att se vårt hemland igen…men vi förlorade…solen sken faktiskt mer än vi, det låg en molnbank in över land men den nådde inte ut till oss förrän månen hade tagit över…japp, så blev det fast vi hade lovat oss själva att försöka undvika att gå in till okända hamnar i mörker…månen kom upp och molnen drog över…becksvart!!! Fan, jaja…med vår nya plotter är navigeringen en barnlek men fisknät, bojar och pålverk som danska fiskare verkar älska att sätta upp utanför sina hamnar finns inte utmärkta!! Så det gällde att se upp och det fixade sig den här gången oxå även om det var på håret. Naturligtvis har vi sjökort och koll på koordinaterna, ni som känner mej vet att jag älskar kartor, speciellt sjökort och det ska va papper…ja skiter väl i om det ryker ett extra träd i dom norrländska skogarna…men, att slippa hålla på med ficklampa o sabba mörkerseendet när solen gått ner är en lättnad.

Så kom vi då in i hamnen i Rödvig strax norr om Mön, (vi vill inte missa att segla förbi Mön i dagsljus, ha vi samma tur med vädret i morgon så kommer de att bli magiskt…) hamnen såg mysig ut och luktade fisk…på håll. Väl förtöjda vi en kaj så är stanken på gränsen till olidlig och bryggan går inte att se för all fågelskit…fördelen med det är att vi kommer vilja iväg tidigt imorgon…
( vill du se hur fantastisk dagen va så kolla på videon ” 90 dagar med Sanna, Svante & Kapten Coccos på Black Pearl of Sweden -Dag 71″ som finns här i bloggen och på youtube)

Vid “pennan” / Svante