Vinden viner utanför, båten gungar åt alla håll å kanter men mest fram och tillbaka, Coccos snarkar och det doftar gott av nygräddat bröd….

Ja det ändrar sig fort på havet…naturen är fantastisk! För bara ett par dagar sedan hade vi två ljuvliga seglingsdagar och nu ligger vi här inblåsta i en liten dansk sommarby som heter Klintholm. Vi var här för 2 år sedan på sommaren och blev då förtjusta i det lilla stället med de långa vita sandstränderna och det turkosa vattnet….det är dock lite annorlunda på hösten men ändå mysigt 🙂 …..men helt dött!

Det är lätt att känna att när vi nu hade lite ” flyt” och började komma neråt så vill man fortsätta…men vi har satt upp rätt strikt mot oss själva att inte ta onödiga risker. Igår var det dimma så det knappt gick att se till andra sidan av hamnen…inte läge att gå ut. I natt började det blåsa upp och i natt flyttade vi båten lite för att ligga lite bättre då vattennivån dessutom sjunkit ca 0,5 meter och jag knappt kunde ta mig upp på kajen!

På något sätt känns det ändå ganska enkelt att acceptera att det är så här….naturens krafter rår vi inte på och respekt för dessa känns oerhört viktigt att ändå ha.

Så….vi kan inte påverka vädret…men vi kan påverka hur vår dag blir, vad vi väljer att göra. Coccos är en otroligt lycklig hund medan vi är här. Timslånga promenader på stränderna, lös utan att det finns någon så långt ögat når! Hon springer, busar som hon inte gjort sedan hon var valp. Visst blir det lite sandigt i båten men det är ju inte så att vi har en massa annat att göra så vi kan gott städa några gånger efter henne, det är det värt!


Vi har även passat på att tvätta lite, pyssla, njuta, reflektera att bara vara….så skönt och vi börjar bli allt bättre på det hela tiden…Väl medvetna om att det kan bli så att vi inte kan gå imorgon heller, Men det är helt ok. Vi har tid att göra och prata om allt det där vi tidigare så många gånger känt att vi skulle vilja göra men det har varit svårt hitta tid till eller att prioritera när det livet då såg annorlunda ut.

Imorgon är det första advent och jag hoppas att alla släpper den där adventsstressen lite och faktiskt njuter av dagen också. På Facebook kan jag ibland när jag titta riktigt känna hur stressen, förväntningarna, prestation, perfektion nästan tar över. Blev så glad när jag fick ett mail nyss av en av förra helgens utbildningdeltagare skrev att hon myste för fullt  i sina nya byxor hon köpte av mig och bakade lussebullar med sina barn, bara tog det lugnt.

Andas in, andas ut och fundera vad som är viktigt för dig med första advent och kanske även varför? Vad är din önskan och vad är andras?

Vi firar första advent med ett bra pris på ett nydesignat härligt vinterarmband ( Winterbracelet). Finns i shoppen för 100:- eller maila mig om du vill köpa. Kanske en julklapp eller till dig själv för att du är värd det <3

Vi önskar er en skön lördagkväll!