Kreativ Harmoni är vi, Sanna & Cina när vi kommer tillsammans. Yogan och smärta fick våra vägar att korsas och idag utbildar vi tillsammans instruktörer i Medicinsk Barn och Ungdomsyoga, har event och fler planer på gång. Vi vill ge dig verktyg till att kunna njuta av dagarna fram till jul så mycket du bara kan trots att det ibland kan kännas som att det är mycket som ska hinnas med. Det finns bara en av dig så va rädd om dig! 

Kanske hittar du någon ny favoritövning eller får något tips som kan hjälpa dig till en mer balanserad vardag. Tveka inte att höra av dig till oss om du undrar något. ( Läs mer om oss på respektive hemsida Sanna- www.blackpearlofsweden.se, Cina- www.yogacina.se)

 

img_1015

  1. Katt & Ko

Detta är en övning som jag (Sanna) använt/använder otroligt mycket i min rehabilitering av rygg och nacke efter operationer och under tuffa smärtperioder. Min sjukgymnast tyckte även hon att det var en mycket bra övning att göra som inte belastar eller “drar” för mycket någonstans utan ökar rörligheten i rygg och nacke samt avlastar smärtsamma områden.

Stå på alla fyra med ryggen rak som ett bord. Flexa ryggraden ner, svanka, samtidigt som du lyfter hakan försiktigt mot taket när du andas in. På utandningen skjuter du ryggen upp mot taket och drar in hakan mot bröstet. Flexa nu ryggen på detta sätt (svanka/skjut rygg) i takt med ditt andetag några gånger. Avsluta genom att ställa dig rakt som ett bord i mitten igen och ta några djupa andetag. Gör den långsamt och inkännande. Prova att börja antingen med nacken eller ”svansen” för att sedan få det som en vågrörelse genom hela ryggraden och därefter likadant tillbaka i takt med dina långa djupa andetag.

Andas in

Andas in

15133941_10208631964529215_1234676003_o

Andas ut

 

 

 

 

 

EFFEKT: En kraftfull övning för bäckenet, hela ryggraden, nacken och det centrala nervsystemet. Den ger flexibilitet i ryggrad, skulderblad, nacke samt ökar blodcirkulationen till huvudet. En övning som sjukgymnaster ofta rekommenderar vid ryggproblem.