4. LÅNGA DJUPA ANDETAG:

 När vi använder oss av de långa djupa andetaget inom yoga, så använder vi oss av tre andnings tekniker, magandning, bröstkorgsandning, nyckelbensandning. Dessa tre tekniker lägger vi ihop till ett långt djupt yogiskt andetag. Andas in genom näsan, andas djupt ner i dina lungor så magen expandera, vidare upp mot bröstkorg och ända upp till nyckelbenet. När du fyllt din lungor andas du mjukt ut, mjukt och avslappnat, när du tömt dina lungor, vila då i den paus som finns mellan din ut andning och nästa inandning. Vila o ta ett nytt andetag när din kropp signalera om ett nytt mjuk, djupt andetag in. Din inandning är aktiv och din utandning är mjuk och avslappnad. Lägg gärna till mantrat Sat när du andas in och Nam när du andas ut, eller om det känns bättre så tänker du ”Jag andas in, Jag andas ut” 3-11 minuter.

EFFEKTER MED DETTA GRUNDLÄGGANDE SÄTT ATT ANDAS: 

 • Skapar lugn och avspänning
 • Ger klarhet och tålamod
 • Reducerar gifter från lungor och luftvägar
 • Underlättar blodcirkulationen
 • Förhindrar ackumulation av kolesterol i blodet
 • Stimulerar kemisk balans i hjärnan
 • Reglerar pH-värdet i kroppen
 • Ökar flödet av spinalvätska till hjärnan
 • Motverkar depression
 • Reducerar osäkerhet och rädsla
 • Löser upp blockeringar i det praniska flödet
 • Stärker det elektromagnetiska fältet – auran
 • Påverkar hypofysen och öppnar upp din intuition
 • …och mycket annat

 

Så andas in – andas ut ………. och njuuut!

15102086_10208631961769146_1988582219_o