Vi vaknade av att någon ropade utanför, när vi kom fram till hamnen före slussen ut mot Elbe så var den stängd och då menar vi STÄNGD det låg nämligen en fastkedjad stock för inloppet!!

Så i mörkret gällde det att hitta en kajplats för natten, det fick bli på utsidan av en pråm i ett arbetsområde…Nu kanske ni kan gissa vem det var som väckte oss kl.07.00

Hamnpolisen stod det på sidan av båten!

  1. Jag drog på  mej seglarbyxorna som låg närmast och sprang upp i sittbrunnen,  hon såg lite snopen ut när det plötsligt stod en halv naken Svensk där och undrade vart han skulle ta vägen…hon yrade något om en tankbrygga och körde iväg.
  2. Vi drog ut på det så gott vi kunde, tog iland Coccos, gjorde gröt osv. för att det skulle hinna ljusna innan vi la ut.
  3. Det var då vi kom på den briljanta idéen att vi lika gärna kunde slussa ut och gå till Cuxhaven, sagt och gjort, slussningen gick fint men det pirrar i magen när man ligger sist i Slussen bakom FEM stora fartyg!
  4. Sen blev det stopp, det var motström med tre knop och ingen vind så vi tog oss in till Brunsbuttel och la till där…kl.10!!
  5. Vi letade oss in till stadens turistinformation och fick en tidvattentabell…klockan 13.06 vänder strömmen… “vi drar” säger Sanna…”det är därför som vi är gifta” säger jag, vi är liksom lika!   En snabb lunch (tack igen för julskinkan broder) och sedan var vi ute på Elbe igen med segel satta den här gången…två och en halv timma senare kallade min fru på brovakten för att han skulle släppa in oss till cityhamnen i Cuxhaven.

Under stadspromenad som gick till stadens julmarknad säger vi i kör “fan vilken lång dag det här blev…men bra”

(eftersom vi har wifi nu så finns äntligen dag 90- sista dagen i vår 90 dagars serie, ute nu på youtube.  Du hittar den här i bloggen också såklart!)