1. Tacksamhetsstund

 Visste du att det finns en enorm positiv kraft i att känna tacksamhet. När vi pratar om att må bra och vara lycklig så är det kanske inte alltid så lätt alla gånger att tänka positivt. Vad som däremot är betydligt enklare är att känna just tacksamhet. Du ändrar då din syn på livet vilket i längden kommer få dig att må betydligt bättre och känna dig lyckligare.

Tacksamhet är förmodligen ett av de bästa verktygen för att vi ska känna oss lyckliga och må bra i vardagen. För mitt i all stress och elände så finns det massor av saker vi kan vara glada och tacksamma för. Lär du dig bara att se dessa så kommer det få en enorm inverkan på hur bra du mår.

 

Har du tänkt på att när du känner dig tacksam så är omöjligt att samtidigt känna sig ledsen eller ha negativa känslor!?

Så därför, när du befinner dig i en svår situation, sök efter någonting att
vara tacksam för. När du har hittat en sak, sök efter en till och en till
– varenda sak du hittar att vara tacksam för förändrar din situation.
Tacksamheten är den bro som leder dig från negativa till positiva, kärleksfulla känslor!

Tacksamhet kostar ingenting, men du får så mycket tillbaka, eftersom allt det du är tacksam för, får du mer av! Ju mer du känner tacksamhet, desto mer kärlek ger du, och ju mer kärlek du ger, desto mer får du ta emot.

 

Var tacksam för det du redan har! När du verkligen börjar tänka på alla de saker i ditt liv – små och stora – som du har att vara tacksam för – istället för sådant du inte är nöjd med –  kommer du att bli förvånad och överväldigad av allt som du kommer tänka på. Den ena tanken leder till den andra – utan slut …?

 

Börja idag och gör det gärna till en vana att börja eller sluta din dag eller kanske när du har en stund över under dagen, att stanna upp och tänka på några saker du känner dig tacksam över <3

dsc_2601