1. Kroppsscanning

 

Uppmärksamma kroppsdel för kroppsdel, börja med fötterna, avsluta med huvudet. Om du känner blockeringar eller smärta någonstans, prova att andas in och ut genom blockeringen.

Att göra kroppsscanning hjälper dig att koppla ihop huvudet med din kropp igen och får kroppen att slappna av. Du får tillfälle att verkligen känna igenom hur din kropp mår just nu. Vi har en tendens att vara väldigt mycket i våra huvuden med vad vi ska göra, vad vi bör göra eller planerat att göra , så ibland glömmer vi bort att lyssna till kroppens signaler. En övning som dessutom kan vara bra att göra om du har svårt att sova.

15102086_10208631961769146_1988582219_o

Det finns flera olika guidade kroppsscanningar att hitta på nätet idag och prova gärna om du hellre vill bli guidad. Den finns även som ljudfil i Black Pearl of Sweden s webshop (HÄR) eller maila för beställning.