03.00 ringde klockan i morse….och då hade vi nog varit vakna lite båda två och väntat….det var dags att lämna Cuxhaven och göra som i “Hitta Nemo”  och hoppa på strömmen. Jösses så mörkt…hm…väldigt skönt med vår AIS och plotter. Båda värda sina pengar. På AIS :en har vi kunnat se stora fartyg i god tid, mötande men även de som kommit ifatt oss. Jag har nog aldrig längtat efter att solen ska gå upp så mycket som idag! 

Det var inte svårt att hålla sig vaken i alla fall…Det gick rätt bra tills vi kände att farleden höll oss på fel kurs då vårt mål var Norderney.  När vi inte såg några båtar komma mot oss eller gå ifrån oss så valde vi att gå över med tanke att gå utanför farleden där det ändå var tillräckligt djupt. En stor båt som nyligen passerat oss verkade stanna till lite och det såg ut som en lotsbåt kom till den…vi tog sikte bakom dem….plötsligt hör vi på VHF:en att det ropar på Blackpearl of Sweden… Eftersom Svante styr svarar jag. De ber mig byta till kanal 71 som jag gör och där hörs lite dåligt men de säger att vi ska gå mer till styrbord….alltså tillbaka från där vi var på andra sidan. Svante hör det och gör det direkt….och här skulle man kunna tycka att det vore slut där….men nej…..

Strömmen vände och blev motström, så även vinden…så motor och rätt långsamt blev det på eftermiddagen men efter  sol, dimma, vågor och tillsist även lite regn var vi framme vid vårt mål, ca 17. Ingen lätt hamn att ta sig in i mörkret, men med fyra ögon och en Ssk i taget gick det bra.

När vi äntligen hittat plats  och då inte vid en brygga full med måsskit utan ström( finns många sådana i Danmark och Tyskland, även på detta ställe men vi valde annat..) och fixat till tamparna så det funkar med hög och lågvatten…tror vi, ny erfarenhet men vattnet ska vara lägst alldeles strax 🙂

…vad händer då när maten äntligen är på spisen och kroppen börjar återfå normal kroppstemperatur igen efter drygt 12 timmar till havs…  jo då dyker två poliser upp!! 

De har fått order från Hamburgpolisen att åka hit och ge oss böter för att vi gått söder där man måste gå norr och att de försökt få tag i oss på VHF men vi inte svarat??? Spännande! 

Ja lite skit är det väl då att ha AIS:en så de kunde se vart vi gick 😉 fast å andra sidan frågade de ju när jag pratade med dom på VHF:en vad vår destination var och jag svarade…? hm…men i deras rapport har vi aldrig haft kontakt.  Då är ju plottern kanon! Svante visade hur vi gått och att vi gick direkt över igen efter kontakt med dom…Han ursäktade sig lite, det var tydligt att han tyckte det var konstigt med men han undrade om vi skulle stanna kvar imorgon och vi är ju trötta så det är planen. Vad bra  då kommer experterna på detta hit imorgon…haha…spännande!  Vi kan klart betala och frågade hur mycket det var i böter men han svarade bara att det inte var så mycket!?  Men hur som helst ska det bli väldigt intressant att höra hur det tycker att vi skulle gått när vi skulle hit och inte fick korsa farleden? Via Skottland kanske 🙂

Skämt å sido…spännande nästan jämt kul att de lägger lite tid på oss 🙂 

Tur vi snart är i Holland! 

Trötta men nöjda med dagen så kan vi nog ändå bara skratta åt detta och lära oss något….vi kanske får städa lite med innan farbror polisen kommer imorgon 😉 

Go kväll från Piraterna!