21. Axellyft.

Sitt i lätt meditationsfällning, klippställningen (Sitta på dina hälar) eller sitt på stol,  med ryggen rak och nacken sträckt. Hakan lite lätt inåt. Placera händerna på knäna.

Andas in och lyft axlarna mot öronen. Andas ut och släpp ner axlarna igen. Fortsätt i din takt mjukt och inkännande i din rörelse och ditt andetag. 1-3 min.

Försök att slappna av i dina axlar, var medveten hur det känns i dina axlar under dagen…. Alla dagar. Gör gärna några axellyft när som under dagarna, för att lossa spänningar och mjuka upp dina axlar.

Effekter: Mjukar upp i axlar och skulderblad. Balanserar produktionen i sköldkörteln. Skapar balans mellan höger och vänster hjärnhalva. Bra för skuldror, axlar, leder och hjärta. Balanserar sköldkörtel och bisköldkörtel. Masserar stämband, sköldkörtel, luftstrupe, matstrupe. Stretchar muskelfästen i bröst och bröstrygg. Hals och hjärtchakrat stimuleras.

15127537_10208631961969151_1423077396_o