Medan stormen från England sakta närmar sig så har vi tagit oss in i Holland via “Standing mastroute”  och ligger nu tryggt i Groningen.

Lamporna gungar och det slår i masterna utanför samtidigt som alla vackra ljusprydda master på skutorna fladdrar i vinden. Med julmusik i bakgrunden bakar vi nu vår andra omgången lussekatter inför julafton 🙂 Vi har även inhandlat lite sill och köttbullar på Ikea som ligger ett stenkast bort.

Efter intensiva veckor blir vi nu stilla ett tag vilket känns lite skönt med. Det är en bro som är stängd för reparation på den kanalen vi går så bara att vänta in sedan men vi kan komma lite längre än nu om vi vill men just nu landar vi här och firar jul och nyår.

I går pratade Svante även med tyska polisen i telefon igen. Denna gången med en man som jobbade då vi ” begick vårt brott”. Han var väldigt trevlig och förklarade bra på engelska vad vi hade gjort för fel vilket inte är alls det som Norderneypolisen sa eller den nitiska polisen han pratade med i tisdags….att vi korsat farleden fel….Detta fick vi inte ihop då vi ansåg vi gjort det enligt konstens alla regler….nä det visade sig att vi har gått för nära en raconboj (radarfyr) en boj med massa dyr elektronik. Vi har fått betala det högsta bötesbeloppet vilket även han tyckte var väl mycket men rapporten ska granskas innan slutliga böter fastställs och då blir det antingen allt vi redan betalat eller får vi tillbaka men det tar ca 6 veckor….jaja…kändes ändå positivt och skönt prata med en trevlig tyskpolis som kunde förklara för oss på ett bra sätt så för stunden har vi nu släppt det. Inte mer vi kan göra åt det nu.

Den röda pricken i det lila området är raconbojen och det svarta strecket är vår rutt….

Nä….så nu ligger vi still lite, njuter av staden, människorna och har lite semester. Det gillar coccos helt klart. Hon älskar verkligen att mysa i soffan!

Så vi önskar er alla en riktigt God Jul!

Varma kramar

Sanna, Svante & Kapten Coccos