Redan i januari blev händelserikt direkt…..son som flyttar hem för en operation som blev 6 st pga komplikationer…året fortsatte sedan med 40 årsresa till Mallorca, ryggoperation för mig i slutet av våren….även det med lite komplikationer först…..men därefter sattes bollen i rullning med en rasande fart!

Svante monterar avbärarlister och målar dessa

Svante monterar avbärarlister och målar dessa

2016 är året då vi sade upp oss från våra jobba, ägnade sommaren åt att ha hemma loppisar, sälja saker på nätet, fixa med den krånglande motorn, måla och förberedda båten, byta från ratt till rorkult, försökte sälja huset men lyckades inte, hyrde istället ut huset. Coccos blev dålig för första gången i sitt 5 åriga liv och behövde opereras….med lite komplikationer efteråt så det drog ut på vår avresa….2016 är året då bollen plötsligt rullade så fort att vi höll på att förlora varandra i allt som hände…2016 är året när vi lämnade Vänersborg för en vad vi än så länge vet, enkel resa söderut….2016 är året då vi frusit vissa nätter som aldrig förr då det inte funnits fungerande värmare i båten, 2016 är året då vi träffade “good cops & bad cops” i Tyskland 🙂

dsc_28642016 är året då vi sålt mer personliga smycken än vi kunnat föreställa oss och då  våra (min kollega Cina och jag)  Barn och ungdomsyogautbildningar har börjat komma igång ordentligt och blivit mycket uppskattade…..

Medicinska Yogainstitutet i Göteborg där vi höll vår instruktörsutbildning i Medicinsk Barn & Ungdomsyoga

Medicinska Yogainstitutet i Göteborg där vi höll vår instruktörsutbildning i Medicinsk Barn & Ungdomsyoga

2016 är året när känslan av lycka plötsligt infann sig flera gånger i veckan, vissa veckor varje dag….2016 är året då vi skrattat mer än någonsin……

2016 är året då vi gjort “stora ögon” över vackra skutor som glidit in i kanalerna i Holland för att sedan se dem peka, le och “göra stora ögon” över vår båt med den vackra svenska flaggan….

dsc_3409

Men framför allt kommer 2016 alltid för oss att vara året då vi kom iväg!

Vår nya vän Erik fotograferade oss när vi seglade ut från Halmstad

Vår nya vän Erik fotograferade oss när vi seglade ut från Halmstad

Med humor och värme önskar besättningen på Black Pearl of Sweden DIG ett Gott Slut på 2016 & ett riktigt Gott Nytt år!

Kreativiteten har flödat under resan för oss båda…det knopas & tillverkas smycken…När andra distraktioner är borta kan kreativiteten ta den plats den behöver.Värt att skåla för bara det!

Varma kramar

Kapten Coccos          dsc_2175

Kocken Svante       dsc_2310

Skeppsråttan Sanna  dsc_2960

Pst….med glädje vill vi även dela med oss av hur nya möten berikat oss på vägen, de flesta har vi skrivit om….och ett av dem var hur vi hamnade på föreläsning i Snaekkersten och mötte ett härligt gäng….idag har vi fått ett mail från “havnefogden” där med hälsning från honom och de andra i hamnen om ett Gott Nytt år och hoppas vi har det bra! Fantastiskt härligt! Likaså har vi fått goa hälsningar från lite favoriter “hemifrån” som värmt extra…så som sms från “gubbarna” på Blåsut Varvet och härligt mail från “Lotsgubbarna”. Möten i livet är fantastiskt! Ta vara på alla möten i ditt liv, de är endel av din historia <3….

Avslutningskvällen med "gubbarna på Varvet"! Svante & Molle

Avslutningskvällen med “gubbarna på Varvet”! Svante & Molle