Så är var vi på väg igen….

Vi vaknade i morse…inte jättetidigt men ändå…då det visade sig att vi båda haft svårt att sova sista timmarna innan vi gick upp…vi hade båda funderat på kanalvägen ut ur Groningen och jag hade även funderat på att lägga loss då det var en rätt trång hamn med en “Ove” i motorbåt snett framför oss som kollade allt!!

Under våra 10 dagar i Groningen har vi gått runt kanalerna och då upptäckt att det fanns flera vägar….vi ville ju gå “Standing mastroute!” Bara hoppas vi hade koll.på rätt väg…eller??

Trött blir man så här i efterhand… Vi människor har en tendens att oroa oss i onödan…det vet vi och pratar ofta om…men i slutändan är vi bara människor….så vi har oroat oss trots att vi varit väl medvetna om att vi inte kunnat göra något åt vår oro i förväg…..

Att lägga loss gick otroligt bra!! Lugnt fint och trots att vi inte har bogpropeller gjorde Svante det fantastiskt bra! Å “Ove” (vi relaterar till boken en man som heter Ove…lite besserwisser… Men ändå varm längst in!) stod i sin båt och höll koll hela tiden!! Och vinkade när vi lämnade hamnen!

Därefter tog vår fantastiska brovaktare vid! När jag gick med Coccos på morgonen gick Svante till “hamnväsendet” och kollade läget. Den stängda bron skulle fortfarande öppnas den. 7/1 vad de visste och de skulle absolut öppna bron åt oss när vi var på gång!
Å på gång var vi…första bron öppnas direkt och följande 6 (kanske fler vi tappade räkningen) lika så…och den tappra brovaktaren cyklade förbi oss då vi tuffade lugnt mellan broarna och fascinerandes av alla “bobåtarna”  från vattenhållet…..kanske njöt vi lite mycket ibland då han cyklade förbi och vinkade till oss att vi skulle gå framåt mer, snabbare,  närmare bron. Vi är imponerande!!!  Och han ropade till oss när han cyklade förbi oss efter bro 6 tror jag, att vi skulle ta direkt till vänster efter “denna” bron….där vi varit osäkra..där kanalen delade sig!! Vad hade vi oroat oss för??

Efter det rådde ingen osäkerhet men fortsatt galet mycket broar medan vi går här i kanalen med Holland direkt inpå oss…

Så plötsligt går vi igenom en bro och känner att det här var ett mysigt ställe!! Vi byter några snabba ord om mysigt! Ska vi stanna? Och plötsligt har vi vänt och lägger till precis nedanför en väderkvarn. Det såg mysigt ut och vi har ingen brådska….så varför gå vidare innan imorgon??

Det känns så rätt!Här ligger vi nu, med ljusen tända, mätta och nöjda efter härlig promenad…..träffat glada människor i land som varit nyfikna och velat prata och båtar som gått förbi och vinkat väldigt glatt!
Vi rekommenderar varmt “Standing mastroute”  i Holland!  Ett fantastiskt sätt att uppleva detta härliga land med fantastiska människor!

Go kväll!

<3

Vill du se lite av en del av kanalen från Groningen? Kolla in youtub -Black Pearl of Sweden Standing mastroute sailing out of Groningen.