En sak som vi uppskattar väldigt mycket med vårt nya liv är som vi tidigare nämnt alla möten med nya människor. Ibland blir dessa möten som en kedjereaktion med möte som ger ny kontakt som leder till ännu ett nytt möte o.sv. Nu undrar du kanske vad jag babblar om men jag ska berätta om senaste dagarna så tror jag du förstår bättre 😉

För det första träffade vi en man i Dokkum som var på väg hem med sin båt efter drygt 2 års segling i världen. Hem för honom var Amsterdam. Vi fick hans namn och nummer så vi kan höra av oss när vi kommer dit så kunde vi få dusch och tips.

Nu kommer en “kedjereaktion”  på möten: I förrgår när vi kom hit till Leeuwarden så bestämde vi oss för att unna oss pizza på kvällen. Vi gick och letade, såg inga först men såg en mysig bar eller, ja Café som de kallar det mesta här….Vi gick in för att höra om det kanske fanns något där att äta men inte mycket men han tipsade om stans bästa pizzeria.  Vi gick dit och fick goda pizzor och ett mycket härligt bemötande. Tydligen var det inte så vanligt med svenska turister på pizzerian så de tyckte det var lite kul. Vi var så nöjda så vi bestämde oss för att gå tillbaka till baren (cafét)  för att tacka killen där för tipset. Sagt och gjort, bara vi där så vi tog en öl och pratade med killen i baren som visade sig spelar i ett band också. Vi fick ett telefonnummer av honom till en man som har en passagerarbåt här i Leeuwarden samt en stor skuta med B&B i Amsterdam så vi kunde ta kontakt med honom. Kanonbra! Sedan kom några stammisar och de plockade ner gitarrerna från väggen och började spela!! Så härligt!!

….men nej “kedjereaktionen” tog inte slut där….igår när vi var ute och gick då fick vi syn på den passagerarbåt vars ägare som barkillen gett oss nummer till…vi kikade lite och plötsligt kikar en man upp ur båten. Vi frågar om det är ägaren och det var det. Vi hälsade från killen i baren och vips satt vi inne i båten och drack kaffe och pratade båtar och resor…..

….på kvällen igår, efter vi fått dusch och bastu på “My healthclub” så gick vi till baren igen för att få lite wifi för jag behövde skicka lite underlag till min revisor och där var ju lugnt och trevligt. Coccos fick också följa med in. När vi kommer in så sitter dessutom Arnold ( mannen med passagerarbåten och båten i Amsterdam)  och hans fru där!! Samt en av stammisarna från kvällen innan. Härliga samtal och ännu mer livemusik samt en inbjudan att vi ” måste höra av oss när vi kommer till Amsterdam så vi kan ses”, från Arnold och hans fru.
…och allt började med en fråga efter en pizzeria!!

Var kommer då raggsockarna in i bilden? Jo eftersom den hamn vi ligger i egentligen är stängd men vi har fått tag i hamnkaptenen så vi fått lite ström men vi tycker inte vi behöver värmen på under natten…då ligger vi ju ändå under täcket som blir hyfsat varmt och skönt…men igår kväll åkte raggsockarna (tack än en gång Anja för dessa!!) på vilket gjorde det så mycket varmare att sova! Att vi inte tänkt på det förut 🙂 Så enkelt och så skönt!

Avslutningsvis kan jag bara nämna att det är väldigt skönt att inte ha bråttom och för inrutade planer…I morse kröp vi upp i god tid för vi hade bokat tid för broöppning kl 9. Eftersom det inte är säsong behöver man ringa i god tid…Det var en sådan här morgon då det faktiskt tog emot lite att ge sig av….det blåste bra och regnade…Vi kastade loss….cirklade och cirklade….inget hände. Då ringde vi vår kontakt ang broöppning och han meddelade att de kunde släppa igenom oss genom några broar men en av dem längre fram skulle intr öppnas pga att det blåste så mycket och visst kunde vi få ta oss dit men det fanns inget där om vi skulle bli liggande så han rekommenderade oss att stanna i Leeuwarden så skulle vi hålla kontakten inför morgondagen för att se hur vädret blev. Bara att gå tillbaka och lägga till igen. Vi blev till och med välkomnade tillbaka från en av de boende i huset precis bredvid där vi ligger och inte nog med det…. Senare blev vi filmade och intervjuade av frilansjournalist och inbjuden på kaffe till mannen som hälsat oss välkomna!  Han visade sig vara poet och konstnär så vi fick även se vackra tavlor han gjort tillsammans med sin hustru! Vi blev även inbjudna att delta i en festival som är i stan på söndag, berätta vår historia och sälja lite av våra hantverk!!!  KEDJEREAKTION!! 🙂 Så nu överväger vi faktiskt att stanna här liiite till! En annan granne kom dessutom nyss och erbjöd oss dusch <3

Hälsningar från ett soligt men blåsigt Leeuwarden!