Vi vaknade med en klarblå himmel utanför, härlig start och dagen till ära så är det marknad i stan, som var lite av en besvikelse, marknads-krim-krams blandat med lite ostar…men såklart är det kul när det händer lite i stan.

Staden som är Hoorn. Innan vi kom hit så hade vi hört lite om denna mysiga medeltidsstad och trodde att den hade fått sitt namn av Cap Hoorn på något sätt, nyfikna som vi båda är så sökte vi information hos folk som vi träffade på och fick snart reda på att det var helt omvänt! Hoorn har gett namn åt Syd Amerikas sydspets, Holländarna seglade ner dit med en båt från Hoorn som hette just Hoorn! (det känns som att dom är lite fantasilösa)

Jesus & grisen!?

Fast ibland verkar det som att dom låter fantasin flöda och ibland så flödar den över…eller vad sägs om den här kyrkportalen…Jesus med en gris?? En annan kyrka i stan hade ett annat tema…tur att vi redan är gifta och slipper dilemmat med att välja!

Det andra temat…..

Lagom till “hockeykvällen” kom regnet, så nu sitter vi nere i båten och lyssnar på sportradion samtidigt som det smattrar på rufftaket…mysfaktor 10 🙂

Hockeykväll & pyssel! Marknaden inspirerade Sanna att prova göra en egen Drömfångare…