Efter en fantastisk härlig kväll igår ombord på Taranis med Sharon och  Rene ( härligt likasinnade människor som vi…) så lämnade Hoorn vid middagstid, efter att vi fått gjort några nödvändiga inköp (bränsle till värmaren) dimman ligger tät utanför hamnen…jag/vi hatar detta men vi har tagit sikte på en hamn bara femton nm bort så vad kan gå fel…”nu går vi i en cirkel” ropar Sanna…ja, det känns verkligen så, det är inte förrän vi koncentrerar oss på kompassen som vi ser att vi inte gör det, dimman påverkar sinnet på ett läskigt vis. Vi gick rakt mot inloppet till Edam, och la till så snart vi fann en fri kajplats, vi har blivit varnade för is i veckan och tänker inte chansa och gå för långt in. (Med Makkum i bakhuvudet….)
Vi har en del att fixa i denna veckan, det har snackats om att det ska bli kallt i helgen, värmaren är äntligen instalerad men inte testkörd.  Vi ska ha en separat dieseltank till den, vi vill inte borra hål i den permanenta till motorn.


Siktet är inställt på att segla söderut i morgon mot Amsterdam.

Storstan med stort S…hamnkrogsslagsmålens moder, dåliga tatueringarnas hemvist och ficktjuvarnas lärlingsplats….det känns tryggt att hälsa en sextonåring välkommen dit!!

Slå honom ska vi, tatuera…kanske, men deffenitivt sno hans pengar!!

Sååååå…vi räknar ner dagarna tills Noah ska komma ( söndag it is…) och önskar vi er en härlig kväll!