Oj vad det tog emot att styra in i slussen (öster ut) idag, det blåser västligt 6-7m/sek. så vi hade lätt kunnat styra ut mellan pirarna och gått söderut…men det gjorde vi inte, för vi är smarta och vill inte ligga inblåsta senare i veckan, det ska bli 17m/sek senare.

Dagen har varit helt perfekt, sol från klarblå himmel och medvind, så genuan åkte ut strax efter slussen!

Vi gick in i Haarlem och sökte efter en lämplig kaj, vi hade inte hunnit läsa så mycket om stan så det blev en glad överraskning att komma hit…små kanaler i kringelikrokar med broar lite här o var, husbåtar såklart och en o annan skuta…och glada människor som vinkar och fotograferar.

“Vart ska vi lägga oss” frågade jag, “Det skiter jag i bara vi får sol i sittbrunnen”…så blev det och strax efter att tamparna låg fast stod ölen serverad!!

Idag känns det som vår, vinden biter inte längre, solen värmer…ATSCHOO!!!
Att möta våren i Holland är ju nått man alltid har hört och fantiserat om, inte fan var det allergi man tänkte på då!!

Men så är det, hel täppt näsa och kliande ögon som aldrig förr…men skit samma, lite synd är det om Sanna o Cocos som ska leva med “surgubben”som vägrar in i det längsta med att ta ett piller…
Haarlem är ännu en sån där härlig medeltids stad som vi gillar och lätt skulle kunna bli liggande i ett par dagar men det ska vi inte, nu vill vi söderut och vädret ska ju som sagt inte hålla i sig utan bli sämre så imorgon är säkert allergin bättre!

Vid tangentbordet….

Svante