Den där känslan när man laddar med information, tankar, pirr i magen och känslan av spänning och förväntan…..

Delar av gårdagen och i morse så var bordet fyllt med sjökort, kartor, böcker om hamnar och tidvatten, väderrapporter, strömmar och tidvatten har kollats på ipaden….det har räknats och vi tyckte vi hade ganska bra koll så nu går vi mot Vlissingen för att imorgon ta oss till Belgien! Nu kör vi!

Första bron…..efter flera anrop på VHF:en får vi äntligen svar och ett besked att visst kan han släppa igenom oss men vi kommer inte komma hela vägen till Vlissingen…inte förrän 15 april!

Äh….va!?!??

Han pratade inte så bra engelska så vi förstod inte riktigt varför men vände med lite sänkta huvuden…tillbaks till bryggan som vi kom ifrån och fram med telefonen…jodå, sista bron innan  slussen i Vlissingen är stängd för underhållsarbete!!! Så vi får tänka om lite gå norrut och ut på Nordsjön via Neeltje Jans…kändes lite som att snubbla på målsnöret faktiskt för nu ser vi fram emot att segla ut på havet efter alla kanaler, slussar och broar…

En liten fördel blir att få se lite mera av det fina vattnet i Osterschelde, kanske prova fiskelyckan också!

(Man kan ju undra hur Holländarna har tänkt som sett oss här hela helgen…ska dom ligga här och vänta till mitten av April?)

Det känns ändå skönt att vi på vägen blivit allt bättre och bättre på att tänka om när det inte blir som vi tänkt oss istället för att lägga för mycket energi på frustration över det oväntade som vi ju ändå inte kan påverka…..

Nu laddar vi om och tar nya tag imorgon och ser vad som händer då…..