Utanför Zierikzee med det vackra vattnet

I en vecka har vi planerat och laddat för att gå till Belgien men väder och andra omständigheter har skjutit på det gånger flera…tålamod och flexibilitet behöver man ha som seglare 🙂

Kapten Coccos hade svårt att lämna Zierikzee 🙂

Apropå flexibilitet….. Imorse när vi vaknade var vi inställda igen på att gå vidare till Belgien och Zeebrugge…Detta på eftermiddagen då strömmarna skulle vara med oss….
Väl utanför Zierikzee så var vädret ljuvligt och inte mycket vind men vi ville ändå segla!!! Och njuta…så vi bestämde oss för att gå till hamnen utanför slussen till Nordsjön och istället sticka ut när strömmarna är med oss nästa gång…typ vid 04 på morgonen..

Vi njöt i vår solen och glada stilla och sakta framåt…men när vi närmar oss slussen kommer tankarna upp…ska vi inte ta och gå vidare ändå nu när vädret är så fint???
Tänka tänka tänka….

Flexibel.. Äh vad tusan, nu kör vi!! Carpe Diem…haha…

Press gått igenom slussen. På andra sida pirarmarna väntar Nordsjön

In i slussen och så var vi nu äntligen här…på Nordsjön på väg att lämna Holland bakom oss efter nästan 3 månader…Fantastiska månader…könns lite vemodigt att lämna detta ljuvliga land med alla varma människor…nya vänner har landet bjudit på med….men det blir ett helt annat inlägg att tacka Holland 😉

Vi hoppade på strömmen, tre segel upp och 7 knop med sidvind (väljer ett ord som jag och de flesta förstår..haha..inte seglar ordet, jag vet). Vi gled fram, njöt varenda minut! Nordsjön visade sig från sin bästa sida med endast lätt böljande vatten, solnedgång som sedan övergick i en vacker måne som lyste upp sista biten in till Zeebrugge….

…dock verkar hamnen avstängd och det gör någon rensning så arbetsbåtar kommer och går mer eller mindre hela tiden….hm…så här blir vi inte långvariga….vem vet….kanske går vi vidare supertidigt imorgon.

Tack månen för du visade vägen in till Zeebrugge

Den nöjda besättningen på Black Pearl of Sweden önskar dig en skön fredagkväll!
P.s vi kan varmt rekommendera den mysiga staden Zierikzee! Härlig hamnkapten,mysig stad (som ser ut som kvarlevorna av en gammal riddarborg) och vattnet är fantastiskt!  D.s