Vi berättade igår hur vi sent kom in till Zeebrugge i Belgien….

Precis som vi skojade lite i gårdagens inlägg så bestämde vi oss för att där ville vi inte stanna så nästa gång det är medströms söderut som hoppar vi på strömmen och går vidare de 23nm det är till Nieuwpoort…..Nästa gång var klockan 03.00!

Klockan 2.34 ( fråga inte…haha….det var kul att ställa klockan på det bara…) ringde klockan och det hade väl blivit knappt 3 timmars sömn pga arbetet i hamnen och lite sent i säng för att landa efter gårdagen.
Vi smög oss ut i mörkret och blev efter en stund uppropade på VHF:en och ombedda att gå ytterligare till styrbord då det var en stor båt på väg ut och en på väg in. Känns skönt då att faktiskt  ha både AIS och VHF så det kan se oss och informera oss vad som är på gång för det är väldigt mörkt på natten!

Väl utanför piren kunde vi sätta segel och i ca 7 knop segla vidare i mörkret upplyst av den otroligt vackra månen från kvällen innan….igår blev det solnedgång på Nordsjön, idag blev det soluppgång!

Strax innan klockan 9 på morgonen hade vi lagt till i Nieuwpoort i härlig morgon sol.

Framme!!

Efter en promenad med Coccos kände vi nog alla tre att vi behövde vila lite men det tog emot att gå in och lägga sig, det var ju så skönt ute! Så det blev vila i sittbrunnen!

Vi passade på att fira det nya landet med lite bubbel och provsmaka belgisk öl för det ska man kanske passa på att göra 🙂
Vad är mer typiskt belgiskt? Jo belgiska våfflor såklart, det behövde också provas innan vi lämnar Belgien ( vilket troligen blir imorgon för nu har vi ju fått smak på bubbel och det får man ju när man kommer till nytt land…haha…)

Blev ju lite konstig kombo med öl & våffla men är vi bara här en dag får vi passa på…(hamnkaptenen berättade nyss att musslor & pommes är typiskt belgiskt!? Trodde vi va franskt men kanske hade passat bättre…)

En slapp dag i solen som inte längre känns som vår utan svensk försommar! Snart dax att bada lite…..vi ska bara hitta rätt ställe då hamnarna är rätt smutsiga på de flesta ställena.
Livet är inte särskilt jobbigt just nu så vi njuter för fullt!!

Utslagen make! Behövdes inte så mycket idag, det räckte med en öl 🙂