Det hade kunnat bli ett kort inlägg med sammanfattning av veckan så här:  renovering av båten, ny hemsida & påsk!

…men vi tänker dela med oss av lite mer än de orden.

picknick när man gått vilse

Varför inte ha lite picknick när man gått vilse

 

Dagarna rullar på i vårt liv med den perfekta balansen mellan adrenalinkickar till havs och lugna dagar i hamn. Vi har redan varit här i Saint Malo i en vecka nu, blivit bekanta med några och känner oss hemma och lugnet har verkligen infunnit sig i våra kroppar….vi har badat, njutit av solen, blivit bjudna på mat, gått på upptäcksfärd, gått vilse….eller ja inte enligt Svante för har man inget mål kan man inte gå vilse…hm..tror vi skulle till en mataffär och jag blir inte så rolig när jag är låg på energi! Något jag är väl medveten om men även Svante så när vi hittade en lite restaurang mitt i industriområdet så köpte vi med oss varsin fylld baguette och lite rose, promenerade lite till och hittade en park, satte oss i gräset och plötligt blir livet så mycket lättare igen. Svårare än så är jag inte 🙂

Igår förvandlades Svantes lugn till en massa ideér och kreativitet så plötsligt var han iväg och lånade en cirkelsåg av vår nya skottska vän Will…..inte långt därefter satte han sågen i båten!!! Japp,mycket riktigt! Lite läskigt tyckte jag allt det var först men det var ju “bara i inredningen” 🙂

Svante med sågen, dags att renovera båten!

Svante med sågen!

Varför kanske du undrar nu?? Jo som vi nämnt tidigare så har vi endel kvar som vi behöver och vill fixa med båten men skulle vi ha gjort det innan vi gav oss av så hade vi nog aldrig kommit iväg…så därför valde vi att göra två listor, en på saker innan vi gav oss av och en på saker vi kan fixa på vägen! Och nu var det alltså dags att fixa en av de större sakerna och det var sovplatsen!

Vägg från renoveringen på väg ut

Vägg från renoveringen på väg ut

 

Planen var väl egentligen att Svante skulle göra detta nästa vecka när jag åker tillbaka en sväng till Sverige men det blev liiite tidigare då vi på vår “vilse men ändå inte promenad” hittade en butik med billiga madrasser a´la tempur….de lade undan sängen till oss till igår. Där av den lite tidigare starten på detta projekt.

Helt ärligt så trodde jag nog inte på att Svante faktiskt skulle hinna allt och gå och köpa sängen igår men strax efter 17 kom han ut som gubben i lådan och sa:”Nu går jag och hämtar sängen!”

2 timmar senare började jag bli liiite orolig för vart han hade tagit vägen och Coccos stod och spanade efter honom konstant från det han gick och undrade nog varför inte hon fick följa med??

Men så stod han plötsligt där på kajen och strålade med en stor madrass på kanotvagnen!!! Vem har sagt att man behöver ha bil när man köper en säng?? 🙂

renovering av båten, ny säng

Svante med sängen, renovering

Så vi sov faktiskt första natten i sängen i natt och det var ljuvligt skönt! Den är bredare än vad vi delat på tidigare och då har vi bara sovit på en “båtdyna” och då är ändå den nya madrassen endast 1 meter bred!! Japp du hörde rätt men det kändes som vi hade gått om plats i natt jämfört med innan! Och så stort det blev i båten!!

Men…ja, det finns ett litet men…nu är det detaljerna…att få till en bra förvaring till alla våra saker, och lite kan så klart rensas för vi behöver inte allt vi har med. Men det är inget jobbigt “men”, utan kommer att bli bra. Nu kan vi få det så det passar oss. Utrymmet i förpiken var tidigare endast förvaring men nu är det öppet, ljust och ….ja…grejer överallt!! Haha!!

Så vår påskhelg kommer att fortsätta bestå av små “utflykter” renovering för Svante, gemensamt bollande med ideér, smycketillverkning för mig inför min Sverigetrip och lite vin i sittbrunnen i pauserna såklart.

Det är mulet idag och var även igår men ändå väldigt skönt så vi kan absolut inte klaga.

Nu blir det mycket här men var ett tag sedan jag skrev, vilket beror på att bloggen och hemsidan gjorts om och vi är otroligt stolta över den nya hemsidan. Samma webbadress men mycket nytt så kika gärna in. Vi har fått fantastisk hjälp av Annika (anweb) som även hon är digital nomad och bosatt i Grekland! Vilket fantastiskt liv vi lever!!

 

utlottning av armband

Armbandet för utlottning, Infinity & svarta opal

För att fira vår nya hemsida har vi även en utlottning av ett unikt armband med Infinity i silver och små svarta opaler som skiftar fint i svart/grått i ljuset. Finns endast 2 av dessa armband. Vill du delta i utlottningen så gå in på vår facebooksida Black Pearl of Sweden, gilla och dela inlägget där så är du med i utlottningen som sker 19/4.

 

Med detta så önskar vi dig en riktigt härlig Påsk var du än befinner dig!