Det är faktiskt en stor fördel att ha med sig en hund ombord på båten och det är väl ingen som har missat att vi har en hund ombord? Ganska många tittar en extra gång och t.om pekar när de går förbi och får syn på henne i sittbrunnen, på däck eller längst ute på peken där hon gärna ligger! (nej, hon har aldrig trillat i…än!)

Vi får ofta frågor om henne, oftast hur hon gillar båtlivet och om hon kissar på masten osv.

 

Att hon gillar båtlivet är tveklöst, hon är en bryggseglare av rang och har full koll på allt som händer runt om båten, hon kan känna en annan hund som närmar sig långt innan vi har sett den?

Många båtägare skaffar plastuvar eller gummiormar för att slippa måsskit när dom egentligen borde ha skaffat sig en hund, vi har sällan problem med fåglar.

Härom natten hade vi besök i våran sittbrunn, Coccos flög upp från sin koj (japp, hon har en egen koj ombord) hon skällde och morrade och fortsatte ut på däck…allt blev tyst, så tyst att vi faktiskt somnade om utan att kliva upp, efter dryga halvtimman var det dax igen, Coccos reagerade på något utanför men kom sedan in och lade sig igen?

På morgonen när morgonkaffet stod och drog klev jag ut i sittbrunnen för att lägga upp våra dynor…då blev jag väldigt förvånad, där på durken står det ett par flippflopp, vi äger inga flippflopp!!

Efter en snabb koll inser vi att ingenting saknas, vi har alltså haft en objuden gäst ombord, vi kan ju inte gärna kalla det för en tjuv, han stal ju inget, lämnade ett par sandaler istället!

Naturligtvis tackar vi Coccos för att vi har vår utombordare, grill och plotter mm. kvar…nu vet ni varför hon är med oss, ett bättre inbrottslarm finns inte än en hund!

Sedan ska vi inte sticka under stol med att hon är ett skönt sällskap, det går inte en dag utan att hon ger oss ett gott skratt!