Då sitter jag nu på tåget på väg igen i Sverige mot nya möten med nya insikter och möjligheter i bagaget!

Det är dags för mig att lämna Stockholm och bege mig söderut, mot Växjö för möte med familj.

Coachutbildningen

Jag är alldeles uppfylld, upprymd, otroligt tacksam och samtidigt lite trött efter ett par intensiva dagar på coachutbildningen som jag nu går och härliga kvällar hos min vän Camilla med mysiga samtal och lite framtidsplanering och samarbeten.

Jag har fått frågan av flera vad det är för en coachutbildning jag går och planen är som jag tidigare nämnt att jag ska bli livsstilscoach och på så sätt kunna stötta andra att leva sin dröm, nå sitt mål eller göra de förändringar som han/hon vill göra. Det känns otroligt roligt och spännande! Vi har föl alla i gruppen insett hur mycket råd vi ger varandra i samhället idag istället för hjälpa varandra att hitta sin egen sanning, sina egna svar och lösningar för vi har alla det inom oss och med hjälp av en coach kan du locka fram dessa. Så häftigt!

Vad är då en coach? Jag tänker låna beskrivningen kring detta med lite förtydligande om liknande roller som ofta blandas ihop med coachrollen, från vår mentor och utbildare Camilla här:

  • Mentor – Erfaren person som hjälper och ger råd utifrån egna erfarenhet i liknande situationer
  • Terapeut – jobbar med att lösa psykisk smärta och kurera mental ohälsa
  • Coach – Arbetar utifrån att få individen att själv formulera sina mål och ta fram strategier för att uppnå dem på bästa sätt, samt att säkra att målen uppnås

Camilla läste även upp en text första dagen med ett citat som på ett härligt sätt beskriver det som vi idag kallar för coachande:

Om jag vill lyckas med att föra en människa mot ett bestämt mål måste jag först finna henne där hon är och börja just där. Den som inte kan det lurar sig själv när hon tror att hon kan hjälpa andra. För att hjälpa någon måste jag visserligen förstå mer än hon gör, men först och främst förstå det hon förstår. Om jag inte kan det hjälper det inte att jag kan och vet mera. Vill jag ändå visa hur mycket jag kan, så beror det på att jag är fåfäng och högmodig och vill egentligen bli beundrad av den andra istället för att hjälpa henne. All äkta hjälpsamhet börjar med ödmjukhet inför den jag vill hjälpa och därmed måste jag förstå att detta med att hjälpa inte är att härska utan att tjäna. Kan jag inte detta, kan jag inte heller hjälpa någon.” S.Kierkegaard

Så nu är det dags för mig att inte bara träna coachande på övriga i gruppen som vi nu b.la har gjort i 4 dagar, utan nu behöver jag träna på klienter. Jag har några men skulle behöva några fler. Känner du att du nog har något du skulle vilja bli coachad med, hör då av dig till mig så berättar jag mer. Observera att du inte behöver ha ett “problem” utan det kan vara ett mål, en dröm, eller hitta din dröm, förändring eller liknande (relationer, arbete eller annat) samt att det spelar ingen roll var du bor vi gör det via skype och har du aldrig använt det ska jag hjälpa dig så löser vi det ihop. Intresserad? Maila till sanna@blackpearlofsweden.se

Mot nya möten med nya insikter och möjligheter i bagaget

Rapport från Svante i Saint Malo

I fredagskväll pratade jag en stund med Svante som berättade att vädret fortsätter vara stabilt varmt och skönt, att han målat taket nere i i båten där han tog ner inredning för att få plats med nya sängen, samt lite målande i sittbrunnen b.la. Han pysslar på och verkar ha det fortsatt härligt bra. Coccos verkar dock lite förvirrad av att jag inte är på plats.

Kommande vecka

Denna veckan kommer jag som sagt ha mest fokus på att träffa familjen och vänner men även lite annat spännande som att vara med på radion igen på tisdag (Radio Kronoberg), sälja lite smycken på yogastudio, planera leta lite efter möjliga återförsäljare av mina smycken m.m (har fått många bra ideér när vi jag har blivit coachad av mina kurskamrater)

Ännu en spännande vecka väntar runt hörnet men nu är det söndag och jag har ett par timmar på tåget så det betyder för mig tid för reflektion och återhämtning innan jag är framme i Alvesta och ett härligt återseende och mysig kväll med min härliga vän Cina väntar.

Ha en härlig söndag <3