Det börjar närma sig söndag och min resa tillbaka till Svante och båt, så nu är frågan vad jag ska köpa med mig från Sverige?

Vad skulle du sakna om du bestämde dig för att flytta från Sverige, som vi eller till en bestämd plats utomlands?

Innan jag lämnade Frankrike funderade vi på några saker som jag skulle passa på att köpa och ta med mig från Sverige. Idag var det dags för en “inhandlingsrunda” med min mamma. Eftersom jag har en väska att checka in som får väga max 20 kg så gäller det ju att prioritera…..att den dessutom är lite laddad med nya pärlor som väger lite hjälper ju kanske inte till men lite av det jag hade med mig kan jag nog faktiskt lämna här hos min son som nyss flyttat till en lägenhet som är en 3:a med enormt mycket garderober så jag kan nog fylla på lite 🙂 Tänker att kängor och vinterjacka kan ju faktiskt få vara kvar här tills jag kommer nästa gång…

Nu undrar säkert du vad vi har saknat och prioriterat??

 

Ja….det blev en spännande blandning…haha… knäckebröd (de vi har hittat är väldigt annorlunda i konsistensen), havregryn (vi äter numera ofta gröt på morgonen och framför allt om vi ska ut och segla och det har varit svårt att få tag i Frankrike…?? Och när vi hittat har det varit väldigt små paket..), sill (till midsommar såklart!!), glögg (för blöta och ruggiga dagar även om det är varmare, känns lyxigt som champagne!), Gevaliakaffe!!, rågkusar, några nya pocketböcker på svenska (inhandlade på Röda Korset för 5:-/st, som hittat!!), plastpåsar (har vi haft jättesvårt att hitta och väldigt bra att ha på en båt)…..ja det var nog allt som fick plats och som prioriterades denna gången. Nästa gång kanske det är något helt annat 😉

Radio & känsla av att din vardag är lyx för oss…

Förutom det kan jag nog inte påstå att jag saknar något särskilt….fick ju frågan när jag var på radion och blev intervjuad igen i tisdags (du kan lyssna på det här nedan)…..möjligen kan jag ibland sakna att bara kunna trycka på en knapp för att spola på toaletten :D…men jag skulle inte vilja ha en elektrisk toalett, känns som risk för krångel, då pumpar jag hellre men det känns fantastiskt lyxigt nu när jag varit i Sverige och har det hela tiden! I vintras saknade jag nog också att kunna basta eller krypa ner i ett varmt och skönt bad, något som jag faktiskt alldeles strax ska göra….landa i ett varmt bad med lite tända ljus, ett glas vin och bara vara…..reflektera alla härliga och känslosamma människomöten som varit under veckan….Är alldeles själv i sonens lägenhet här i kväll eftersom han jobbar så det finns utrymme för mycket reflektion och lite mer pyssel med smycken som ska bli klara när jag ändå är här. Visst är det rätt intressant och för mig en häftig känsla av att det som du ser som din vardag och kanske inte alltid notera att det är något särskilt, det är lyx för oss….

http://t.sr.se/2qaw3ij (länk till RadioKronoberg där finns både text och inslaget)

Här kan du lyssna på en snutt från när jag besökte Jocke Wallgren på P4 Kronoberg i tisdags:

Rapport från Svante

Pratade med Svante igår och vädret har varit sämre, mer blåsigt och lite regn till och från, även temperaturen har sjunkit endel så han har behövt ha långbyxor på sig!!! Stackarn 😉 Han har fortsatt att fixa på båten mellan långa upptäcktspromenader med Coccos. Han hittade b.la billiga tillbehör till båten, sånt som är dags att byta och fräscha upp samt ett ställe som kunde hjälpa honom fylla på hans dykartub för endast 3 €! Han har även varit på middag hos vår vän engelsmannen Wal, på Ellie Grey, igen men nu börjar han känna en längtan efter att komma vidare när jag kommer tillbaka.

Vet att det är flera som är lite sugna på att vi ska bege oss ut och segla igen och rapportera från det och nu är det inte långt borta längre 😉

Ha nu en riktigt skön torsdagkväll och hitta något att uppskatta lite extra i din vardag, reflektera med ett leende och bara njut…..