Att leva ombord på en segelbåt som vi gör kan för vissa tyckas exotiskt och ljuvligt mest hela tiden men även detta liv har såklart både en framsida och en baksida……

Innan vi lämnade Camaret sur Mer igår så hade vi ett par dagar med riktigt mycket regn! För det första är vi väl inga jätte fans av regn över huvudtaget men med värme kan det väl ändå va okej…..MEN….på en äldre segelbåt kan vatten från ovan vara värre än vatten underifrån….Eller ja…hur menar jag nu?? Jo ibland läcker det in på ställen man minst anar och fixar man ett och tycker att nu har vi koll så dyker det ibland upp nya ställen. Suck! Att få vatten inne i båten när det regnar är inte särskilt roligt och jag kan ha förståelse för personer som tröttnar på detta livet p.g.a det. Fuktiga kläder, fuktiga böcker, saker som blir förstörda, kärl som behöver stå på rätt ställe och tömmas….inte lätt att få sakerna torra när det fortfarande regnar och är fuktigt i luften….självklart inte det roligaste…

Men…..som Freddie Wadling sjöng ” det kunde varit värre, det kan alltid vara värre, tänk på det…”ELLER HUR!!

Planen för oss är att vi ska göra en rejäl genomgång av allt sådant här när vi befinner oss i varmare klimat, då det blir lättare…..

livet ombord

Bild tagen av Helena Norberg på s/y Wilma

Sedan ska man ju inte glömma att livet går upp och ner (även det som Freddie Wadling sjöng) oavsett var du befinner dig! Detta stämmer in även när man som vi lever vår dröm…..det finns helt enkelt stunder eller tillfällen som är mindre roliga men å andra sidan så är ju vår vardag idag fylld med så otroligt många glädjeämnen och fantastiska upplevelser så det är faktiskt lite svårt att beklaga sig när det är lite motiga stunder för de är så få och otrolig hanterbara. Dessutom kanske det faktiskt är bra att ha dem ibland för att verkligen uppskatta allt det fantastiska ordentligt som ju är större delen av vår vardag.

livet ombord segling

Bild från gårdagens segling mellan Camaret sur Mer & Audierne i Frankrike

 

Gårdagen till exempel var en fantastisk dag med sol, bra vind, rätt höga vågor men långt mellan så det var riktigt behagligt när vi med våra svenska vänner Tjoppe och Helena rundade ???? som så många andra uddar så hade vi hört att det skulle kunna vara väldigt stökigt här så helst skulle man gå när det är “slack” där,(när vattnet inte strömmar åt endera hållet) vilket är i max 1 timme så det gäller att tajma….vi var för tidiga men valde att gå ändå eftersom vi hade rätt förutsättningar (vind och vågor) med oss och det gick kanonbra! Sedan lade vi oss på boj vid en liten stad som heter Audierne. Äntligen slippa att ligga i hamn lite. Så mysigt och lagom guppigt i denna skyddade vik. På kvällen när vi åkte in med dingen för kvällspromenad med Coccos så var det ljuvligt vackert att promenera barfota längs stranden trots de mörka molnen som fanns runt om….Det var som en tavla när vi tittade ut mot vattnet och de guppande båtarna som låg vid bojar…..och det här är vårt hem, vår vardag!

Livet ombord ligga på boj

Här bor vi! Visst är det vackert!

Så när det kommer lite mottiga saker och dyker upp är det väldigt lätt att komma ihåg allt det vackra och fantastiska för det är så otroligt mycket av det hela tiden <3

livet ombord for och nackdelar

Morgondopp!

Tilläggas ska att i morse började vi dagen med ett dopp i det blå innan morgonkaffet och vattnet är redan varmare fast det inte är kanonväder just nu…..och det tillsammans med att det är en lite häftig känsla med att veta att vi nu är i Biscaya gör att det känns rätt spännande……

Riktiga vänner tar piraterna på släp med dingen in till stan 😀

Idag blev äventyret att vi och besättningen på s/y Wilma med våra dingar tog oss in i det långa inloppet in till stan för lite promenad….vi fick lite motorkrångel så Tjoppe och Helena fick ta vår dinge på släp in efter sin 😀 haha….såg nog otroligt kul ut….tillbaka blev ännu mer spännande när vi mötte lite vågor också! Jag var genomblöt när vi kom tillbaka till båten men vi välte inte i alla fall 😀 Så lika bra ta och bada en gång till! Riktigt skönt! Känns som om det är kallare i luften och det blir ju bara bättre 😉

Att besöka nya ställen är alltid lika spännande….små gator och områden med diverse vackra och kreativa detaljer. Här en bild från dagen i Audierne <3