Ibland dyker de upp, de där tillfällen där man verkligen känner att det här är “Once in a lifetim”!

Vi befinner oss fortfarande Combarro i Spanien. Vi hamade mitt i en träbåtsfestival här så livemusik har vi haft varje kväll sedan i torsdags och vackra träbåtar seglar runt utanför hamnen och sedan legat på samma brygga som vi. Svante har passat på att sälja några knopade flaskor vilket verkade vara helt rätt forum här 🙂

Igår kom en kille i sin dinge upp bredvid vår båt och hälsade….Han hette Maurius och är från Norge, en kille i 30 årsåldern som seglar själv. Vi bjöd ombord honom och han berättade att han hade varit i Medelhavet men trivdes inte riktat där och valde därför att gå tillbaka hit till Galicien då han tyckte det är de bästa ställena här. Efter ett tag var vi alla tre lite hungriga så vi bestämde oss för att äta ute. När vi hoppade ner på bryggan hade precis en liten spansk segelbåt med 4 personer på lagt till. De bad Svante ställa sig på sidan av båten medan de fyllde vattentanken och plötsligt hade han fått en öl i handen och vi försökte konversera på spanska/engelska så gott vi alla kunde. Det visade sig vara en glad samling musiker, som gärna spelar lite på helgerna. De skulle också hitta någonstans att äta som vi bestämde oss för att hitta något tillsammans.

Efter en stund hittade vi ett ställe som inte var allt för dyrt och där mötte ytterligare 2 personer upp sällskapet. Efter vi hade ätit så satte de i gång att spela! Det var typisk musik från Galicien! Vi bara njöt! Plötsligt fick jag också ett “instrument” som var som kastanjetter i ett halsband. Där satt vi och spelade och gäster från närliggande restauranger tittade nyfiket och “diggade” med. Plötsligt dök en familj upp där sonen plockade fram en tamburin men han vågade inte spela med men hans mamma stämde in med tamburinen efter en stund!

Även Coccos fick sig en sång där de precis innan en paus i musiken ylade lite lätt och Coccos svarade med 2-3 skall väldigt musikaliskt i pausen…..haha….så häftigt! Tyvärr lyckades vi inte fånga det på film.

Kvällen avslutades vid den stora scenen där en känd spansk kvinna vid namn Susana Seivane spelade. Tyvärr lyckades filmen från det bli på fel håll 🙂 och jag har inte lyckats vända den men du kan höra lite av musiken….

Det är svårt att hitta ord för en kväll som den igår men vi är så glada över att få vara en del av detta! Efter konserten så slöt flera musikanter upp i ett av öltälten och det spelades säckpipor, tamburiner och dansades hela natten!

Så nu sitter vi i solen, har lagt oss på boj utanför hamnen, trötta, men glada och otroligt tacksamma <3

Här är lite klipp från gårdagen