Ja idag är ingen vanlig dag för det är Elias och Coccos födelsedag! Hurra!!!

GRATTIS ELIAS! Bilden är från Lissabon när vi var där allihop för 2 år sedan

Tyvärr har vi ju inte kunnat fira Elias mer än över nätet men Coccos har varit liiite mer prinsessa än Kapten idag <3 Redan i morse var det som om hon kände på sig något då hon stod på baktassarna och kikade upp i vår säng när vi yrvaket lyfte våra huvuden. Vår säng är “big no no ” för Coccos och så har det alltid varit så hon hoppar inte upp (undantag då hon låg med mig i sängen över Biscaya när hon tyckte det var lite obehagligt, men har inte gjort anspråk på det efter det..), men idag lockade vi upp henne och hon hoppade glatt upp och tryckte ner sig mellan oss med svansen viftandes…..Behöver vi skriva att vi var uppe ett tag sedan innan hon hoppade ner därifrån…haha…men till slut kom hon och det blev lite tuggben i sittbrunnen som hon njöt av i solen. Ja hur firar man en hund egentligen?? Det är ju inget de förväntar sig så det är ju mer vad vi gör av det….

Det är tröttsamt att pyssla med matte ibland…här däckad på en av hennes pärllådor <3

Det är otroligt kul att ha hund med sig ombord på segelbåten. Det skapar många nya möten då en hund ofta öppnar upp för samtal med andra människor. Coccos har blivit lovad kaka av våra härliga portugisiska båtgrannar (ja, vi ligger kvar i Povoa de Varzim….det är galet blåsigt men soligt, vi trivs helt enkelt). Men det är ju inte bara mänskliga  vänner vi får…här i marinan bor 3 hundar som man kallar för “The marina dogs”, var och en med sin egen historia. De var dessa Coccos satte lite på plats när vi grillade men nu vet vi lite mer om dessa och det var nog inte bara så. Två av dessa är tikar och de har lite svårt med Coccos och hon med dem men på något sätt respekterar de ändå varandra…..det beror på var de möts vem som “ger” sig men de markerar bara. Den ena av dessa tikar blev en gång lämnad här i marinan från en båt, hon väntade då valpar. Hon födde sedan valparna i en buske men efter ett tag började en efter en att dö och hon sökte hjälp i marinan. Ägare och personal tog då hand om henne och de ungar som fortfarande levde….tyvärr klarade sig ingen av valparna. Det gör ont i hela kroppen när vi hör sånt här….ansvar? kärlek? omtanke? Men hon mår i alla fall bra idag och ser ut som en lite tjock korv och älskar att ligga på rygg och bli kliad på magen av alla som är i närheten.

Säg hej till ” Korven ” kelsjuk som få & älskar allt som går att äta

Den andra tiken vet vi inte så mycket om mer än att hon hänger hos en fransman som har sin båt på land här, troligen för att hon har fått mat av honom, men nummer 3 är en trebent hane som vi har stött på rätt långt från marinan. Han har ett rykte om sig att springa efter tikar fram och tillbaka över gatorna, en riktigt “Don Juan” i hundvariant helt enkelt….dock kunde detta glada liv han levde ha slutat riktigt illa då han en dag blev påkörd av en bil när han sprang över vägen….hans räddning blev att marinans ägare då tog sig an honom (han hade inte bott här innan det) och betalade operation för att rädda honom. Han överlevde och hoppar idag gladeligen runt på sina treben och är ledaren för denna brokiga flock! Det var helt otippat för oss. Vi fick reda på detta i förrgår och det blir tydligt när vi tänker på hundarnas beteende och även på Coccos som ofta är osäkert dominant och ibland kan vara det även mot hanar men honom bryr hon sig inte alls om och hon tittar aldrig honom i ögonen…intressant.

“Marinahundarna” har lagt sig för kvällen i sitt garage/verkstad

En stor eloge ska marinans personal ha som har tagit “flocken” under sina vingar och byggt eget rede åt dom i en del av verkstaden…för vad annat kan det kallas…ett hundgarage?

  • Coccos med trebenta ” Don Juan “

Numera rör sig Coccos lös bland dessa när vi går upp på marinaområdet men vi har sagt till henne att vi grillade ju ihop härom dagen så det blir inget kalas idag 😉

Vårt troll njuter över att få vara lite mer i centrum idag än vanligt och vi grattar henne, Elias <3 och självklart alla andra vi känner som fyller år idag för det verkar vara några stycken.

HURRA! HURRA! HURRA!

Coccos trivdes med husses läsglasöga men inte med Noahs keps den skakade hon av….hon kanske är närsynt eftersom hon lät de så snällt vara kvar på nosen??