Att få ett ankare genom fönstret på båten är ju inget man drömmer om precis…eller ja, möjligen mardröm!!

Efter rapport från Svante ska jag nu försöka återberätta vad han var med om i förrgår…..

Efter ett par dagar med mycket vind så här han ändå legat tryggt på vårt ankare. Han åkte in till land för att ta en promenad med Coccos…väl i land tittar han ut mot båten och tycker att det ser ut som om den rör lite på sig….först tänker han att det är strömmen som vänt  ( det är ganska starka strömmar tidvis i den lilla “flodrännan” in till Seixal) men ganska snart ser han att båten faktiskt långsamt fortsätter att röra sig bakåt och det gör inte se andra båtarna!!!

Han skyndar sig tillbaka till dingen med Coccos och åker ut motbåten….men hinner inte fram innan den går emot en annan båt!!! Mardröm känner jag här….

Han tittar på den andra båten och det syns inget på den, det är ingen ombord på den och den ligger på boj. Det gick ju inte jättefort så inga stora krafter men….då upptäcker han att den båtens ankare har gått igenom vår fönsterruta till salongen! Den sitter fast…

Dessutom hade rodret fastnat i linan till boken som den andra båten låg på!!! Tur att Svante är dykare så det var ju bara ner och fixa. Efter en stund var han loss och kunde ankra om. Han fick lite hjälp av en engelsman som låg i närheten och han hade ett likadant ankare som vi har och han berättade att dessa ankare är luriga om det blåst mycket och båten snurrat runt….för då kan de tillslut lägga sig på sidan och då händer detta…båten draggar! Ny lärdom!

Svante tog sig sedan i land för att jag rätt på en ny ruta. Han fick tips av vänliga portugisen i den lilla byn.  Det är absolut inget turistställe så engelskan funkar så där men kroppsspråk och vilja får dem ändå att förstå varandra…efter en bra promenad får han tag i en glasmästare som hjälper honom med en ny fin, bra ruta….å gissa vad det kostade!????

10euro!!!!

9 timmar efter det hände så är en ny ruta på plats och tätad! Dessutom läckte det fönstret innan så det här blev ju kanske jättebra!!!

Nu ligger Svante på boj igen för att kunna sova gott….sånt här blir ju inte lättare när man är själv ombord och när man draggat med båten så brukar det ta några dagar igen innan man verkligen litar på ankaret och sig själv….

Slutet gott, allting gott <3

Jag behöver ju inte vara orolig att han har långtråkigt när jag inte är där i alla fall 🙂

Själv sitter jag nu på tåget från Vänersborg och Göteborg och åker sakta men säkert söder ut….nästa stopp Växjö för häng med familj och vänner samt föredrag och yoga på söndag på Moves & Motivation.” Landar” där ca 1 vecka innan det bör av mot sista svenska stoppet i Malmö.

Ta hand om dig var du än gör & vår du än befinner dig…..

Den trasiga fönsterrutan på vår svarta pärla…

Så här fint blev det när det var klart! Pris ca 100:-!!