Ja ibland har man verkligen tur i oturen……

Jag sitter nu här i ett “faktiskt” vintervackert Växjö, efter ett par timmar på akuten.

Det är väl ingen idé jag skriver att jag ska göra en lång historia kort för det är inte min starka sida som ni vet 😉

För ca 4 veckor sedan gjorde jag en liten vurpa ombord, tappade balansen och tog emot med vänster handen. Kände ömhet i “tumbasen” efteråt men tänkte att det går nog snart över….jag har haft handen lindad men trots det så har smärtan faktiskt blivit värre med värk och knivskarp smärta när jag håller emot eller tar i med tummen, typ du vet när man ska ta något, det går inte…så ja tänkte att det nu är lika bra att kolla upp det när jag ändå är i Sverige. Å jajaja….jag vet som sjuksköterska borde jag kanske veta bättre än att låta det går så lång tid men det är väl samtidigt lite typiskt en sjuksköterska med att när det kommer till oss själva så väntar vi lite länge för “det går ju kanske över”……

Jag läste på vårdcentralernas hemsida att man inte behöver vara skriven i det landstinget för att söka vård utan vi är fria att söka vård på vilken vårdcentral som helst i hela Sverige….så jag tog sats och ringde en i morse. Sköterskan förstod läget och sa att hon gärna ville ge mig en tid men att de inte hade så många tider kvar och de behövde prioritera de som var skrivna i länet och på den vårdcentralen??? En del av mig förstår det men jag förstår inte varför man skriver så på webbsidorna….hm….Hur som helst så blev jag rekommenderad att söka på akuten då hon sa att det är viktigt att söka vid skada i tummen då det kan bli komplikationer.

Sagt och gjort, min snälla mamma hämtade mig hos Oliver och skjutsade mig dit i förmiddags och vi kom innan det började bli mycket så jag har haft rätt bra flyt genom allt och blivit fantastiskt bra bemött på Växjö Akutmottagning.

Så…vad landade det i?? Efter mötet med en kanon varm och bra läkare så blev det röntgen då hon misstänkte båtbenet, spricka eller brott. Som tur var verkade senor och leder intakta efter undersökningen för det skulle annars betytt operation och då på mitt “hemsjukhus” som är NÄL i Trollhättan…och jag flyger ju tillbaka på torsdag till Las Palmas så det hade varit tufft…..Som du nog förstår efter hur jag skriver så slapp jag det! Man kunde inte se något brott på röntgen men det kan ändå vara båtbenet…Vilket jag vet då jag hade spricka i båtbenet i tonåren och jag tror det var 3:e röntgen omgången då man sprutade in någon form av kontrast för att lättare se….Läkaren sa att hon skulle vilja göra det men det blir först nästa vecka då och då är jag ju inte kvar så istället har jag fått en skena (det hade i så fall inneburit gips) som känns som att ha gips men jag kan ta av det när det kliar och när jag ska duscha. Ska ha det dygnet runt i 1-2 veckor och då kan jag ha det bara dagtid om det har börjat kännas något bättre, gör det inte det så ska jag kontakta läkare på nytt och fortsätta ha skenan på dygnet runt. Det känns faktiskt som ett utav det bättre utgångslägena just nu så jag känner verkligen att det har varit tur i oturen!

När jag ändå var på sjukhuset idag passade jag på att hälsa på min fina, bästa vän som kämpar efter sin operation av hjärntumör med en imponerande kraft. Jag träffade henne igår med och det var så skönt att äntligen ses igen och prata. Hon och hennes familj har haft otroligt tuffa veckor och det känns skönt att få ge lite fysisk värme och energi inte bara mentalt, i tanken <3

Nu ska jag passa på att arbeta lite ikväll när sonen jobbar. Jag önskar dig en skön måndag så här i julveckan! Ge den som är närmast dig just nu en kram <3 Kramar ger kärlek, energi, lugn och värme b.la och det bästa är att de kostar inget!!!

Varm Kram från ett kyligt klimat

Sanna