Igår skrev jag om hur jag kände att jag hade tur i oturen som kom hem med en skena på min hand och tumme med misstänkt båtbensfraktur…( vilket nästan blir lite komiskt att det är just det benet…) men det var inte riktigt så enkelt…så just nu brottas jag med det fantstiska ordet acceptans.

Jag är van att jobba med ordet men visst är det  ett av det svåraste ordet hos de flesta av oss….att acceptera läget även om du inte gillar det….det är fantastiskt när man lyckas men svårt när man är i det.

Vad är då annorlunda från igår?

Jo, jag kontaktade akutmottagningen igår kväll igen då skenan kändes alldeles för stor. Efter att de hade bestämt sig för att jag kunde få vänta till idag kunde jag ha en skön kväll.

Efter morgonens besök i radio skjutsade mamma mig till akuten…nummerlapp igen och ganska snart var det min tur…å det borde ju gå fort för jag skulle ju bara ha en ny skena….Eller??

Men riktigt så blev det inte…jag träffade först sjuksköterska för bedömning ( där jag trodde jag skulle få ny skena). Han sa ganska direkt när han såg min hand att det bör vara gips men att han ville jag skulle träffa läkare och en läkare måste ju ändå ordinera det…så in och vänta. Men ganska snabbt fick sköterskan tag i en ortoped och förklarade läget och de tyckte väl båda att en skelettscint verkligen behöver göras och jag fick ett val…..1. de skickar remiss och jag får göra det under veckan men det lär inte bli innan mitt flyg går på torsdagsmorgon, 2. komma tillbaka om 10 dagar…….Här blev det lite jobbigt…mycket motstånd att acceptera, men några djupa andetag och med all information så kändes det ändå som ett mer logiskt alternativ att göra det nu när jag ändå är här, dessutom vill de göra det rätt omgående eftersom det har gått ett tag sedan skadan uppstod.

Att hitta ny flygbiljett till hyfsat pris är inte lätt nu när det närmar sig jul…..min biljett på torsdagen kostade ca 1000:-, ska jag åka fredag eller lördag kostar det minst 3700:- om jag inte ska behöva resa i 21 timmar…..och skulle jag ändå välja en 21 timmars resa skulle det ändå kosta mellan 2500-3000:-.

Men ska jag se någon fördel så är det skönt att få träffa bästa vän på sjukhuset lite mer när jag ändå är här och självklart min familj…

Men visst det är ju inget som inte löser sig så jag får ju bara försöka att påverka det jag kan….leta biljetter…..<3

Nedan kan du lyssna på ett klipp från när jag var med i radion i förmiddags.