Sista dagen på 2017….självklart börjar vi som alla andra att reflektera över året som varit….å vilket år sedan då som vi lämnar bakom oss!!!

Noah på besök hos oss i Amsterdam på sitt sportlov i Februari <3

Jag skulle kunna skriva om massa andra bra och dåliga saker som hänt i världen med för visst har det hänt en hel del under 2017 men jag tänker skriva helt utifrån oss och det vi har varit med om för det är så galet mycket när vi börjat prata om det och reflektera!!!

Kyliga dagar på de holldska kanalerna i början av året 2017

För exakt ett år sedan satt vi i båten och frös i Gronningen, i holländska kanalerna. Det var ett fantastiskt nyår, magiskt på så många sätt men oj vad kallt!! Det var inte bara alla vackra fyrverkerier som lyste upp den grå himlen hela dygnet utan även en magisk känsla av att vi faktiskt var i Holland och påväg!

segla på holländska kanalerna

Leeuwarden för alltid i våra hjärtan! Här fick vi vara med på event & sälja våra saker & fick vänner för livet <3

Idag sitter vi i sommarkläder och svettas på Kanarieöarna!!! Förra året trodde vi inte att vi skulle kommit längre än till Danmark eftersom vi lämnade Sverige så sent…I år trodde vi att vi skulle övervintra i södra Portugal men här är vi nu….

Kanarieöarna vinter 2017

Holland, Belgien, Frankrike, Spanien, Portugal, Marocko och sedan Kanarieöarna….ställena vi besökt under 2017. Vi blir varma i hjärtat och stolta över oss själva när vi tänker på människorna vi mött längs vår väg, många som alltid kommer ha en speciell plats i våra hjärtan – stolta över att ha tagit oss igenom svårigheter vi har stött på och hur vi växt med våra seglingsäventyr….

Bus med vänner i fontänen i Porto

 

Ren och skär Lycka över upplevelser och känslan att vi vågade hoppa och ta steget, vi vågade släppa taget vilket sedan bara öppnat otroligt många möjligheter.

Första mötet med Anna Perenna grabbarna i Lesconil, Frankrike i våras.Även med svenska båten Wilma här. Våra vägar har skilts & korstats om vartannat

Till ljudet av musik i högtalaren, slipmaskinen som Svante grejar med och “sandpappersljudet” som Johan grejer med bredvid oss så funderar jag på om jag ska nämna alla fantastiska människor vi mött  i år…men jag väljer att inte göra det i rädsla för att glömma någon…inte för att vi har glömt bort någon men ni vet när man ska försöka lista upp saker när det hänt mycket….ja då är det lätt att missa något…..alla er som vi mött som vi skrattat med och pratat om livet m.m….ja ni vet vilka ni är <3 Love Love Love

En av alla fantastiska grillkvällar i Povoa de Varzim, ännu ett ställe i vårt hjärta

Det skulle kunna bli ett väldigt långt inlägg med allt vi upplevt men det mesta har vi ju skrivit om innan så jag låter det vara så här och önskar er alla ett Gott Slut på 2017 & ett Gott Nytt År!

Första gången vi stod på grund i lågvatten….tillsammans med Anna Perenna i Frankrike

lågvatten 🙂 det fick vi provat 2017 i Seixal, Portugal

Vi önskar dig all Lycka, Kärlek & God Hälsa inför 2018!

Varm Kram från besättningen på Black Pearl of Sweden

Sanna, Svante & Kapten Coccos ( Johan på Anna Perenna hälsar med)

 

Kapten Coccos önskar Gott Nytt år & Tack för 2017! Framför allt tack till hennes följare <3 Hon lovar bli bättre på att lägga ut mer nästa år….dessutom har hon lite spännande saker “på gång” 😉