Ja så har olyckan varit framme igen ombord och denna gången var det Kapten Coccos tur eller ja mer otur att drabbas…

Vill varna väldigt känsliga läsare men som tur är så är bilden inte jättebra….

Jag lovade ju i förra inlägget att jag skulle skriva snart och berätta varför det inlägget blev lite sent publicerat.

I måndags kväll tog vi en längre promenad för att handla vid 18 tiden på kvällen. Vi har en favoritaffär som ligger ca 30 minuters promenad bort vilket. När vi ska gå upp för trapporna till matvaruhuset så möter vi en kvinna med en hund på väg ner. Kapten Coccos och denna lilla hund uttryckte båda vad de tyckte om varandra så vi höll hundarna till varsin känt på trappavsatsen som var håljärn. Coccos brukar inte gilla att gå på sånt underlag och nu råkade hon på något att dessutom fastna med ena klon och hon pep till. Vi gick vidare upp och såg att hon haltade och det blödde från tassen. Utanför butiken försökte vi torka med servett för att kunna se skadan men det gick inte för hon mer eller mindre skrek när vi rörde tassen. Jag satte mig med henne utanför medan Svante gick in snabbt för att bara köpa det nödvändigaste.

Nu blödde det rätt mycket och folk stannade och försökte vänligt på spanska fråga mig vad som hänt och flera pekade mot en veterinär bara ett kvarter bort. Butikspersonalen kom ut med en rulle papper och jag försökte igen Linda tassen men hon bara skrek så jag fick använda rullen att torka efter henne istället när hon flyttade sig….

Så kom Svante och jag berättade att vi blivit visade av flera till en veterinärklinik och bestämde att vi lika gärna kunde gå dit och få hjälp att titta vad som hade hänt.  Det var ett ganska litet ställe men rent och fräscht. Veterinären och sjuksköterskan pratade ingen engelska men med kroppsspråk och enstaka ord spanska och engelska så förstod vi varandra okej. Han förklarade att de behövde dra bort klokapslen och det skulle göra ont på Coccos men fort gå över. Hon fick en munkorg och vi var 3 som höll henne medan han utförde det….snabbt och lätt men tydligt smärtsamt. Därefter rengjorde han noga och det gick ändå bra.

 

Här håller sköterskan klon

Efteråt ville han ge Coccos godis men det gick inte…hon gick inte på det att ha  skulle vara snäll nu.

Vi fick oss en stark penicillindos för 3 dagar och gick därifrån 7€fattigare…..japp du läste rätt, endast 7€!! Vad vi förstod så tog han inte betalat för jobbet utan vi betalade endast för medicinen. Coccos hade bråttom hem därifrån sedan….hem till trygga båten.  Vi var förvånade för hon haltade inte ens!!!?

…men det kom igår….hon ville inte äta och drack knappt och haltade så det blev korta promenader. I morse innan vi hade gått upp så pep hon till när hon rörde sig så visst har hon ont och då är Internet fantastiskt. I morse hade vi chattkontakt med djurklinik i Sverige med lite mer direktiv. Vi tyckte det kändes lite konstigt hon inte skulle ha något förband när hon går ute b.la. Helst tyckte de hon ska ha trätt så hon inte slickar men vi tror att hon än så länge har för ont för att ens slicka på det sedan är det ju hålla det skyddat på promenader. I Sverige brukar man vanligen söva hunden när detta ingrepp genomförs och därefter får de smärtlindring och antibiotika i 10 dagar….så vårt lilla troll har nog rätt ont. Som tur är har vi smärtlindring med oss så idag har hon fått det.

Nu hoppas vi på bättring och skulle vi känna oss osäkra på hennes mående har ju Svante varit med henne hos en annan veterinär för vaccination och hon pratade engelska 🙂 å visst får vi jobba lite på spanskan om vi ska vara här ett tag.

Nä nu ska jag avsluta detta och hålla utkik efter min lilla mamma som just nu landar här.  Hon har sitt eget lilla äventyr då det är första gången i sitt liv hon reser helt själv! Heja mamma!!!

Hasta Luego!