Senaste veckorna har vi fått känna av vinter här på Kanarieöarna, en vinter som tydligen är den kallaste på mycket länge! (låt dig inte avskräckas att resa hit för det är mest norr om flygplatsen….turistorterna i söder har alltid bättre och varmare..)

Hur kallt då undrar kanske du….ja inte så vi kan med att klaga precis för som kallast har det varit 13 grader på natten….så enklast skulle vi nog beskriva det som svensk sommar men med lite mer vind…. Det har regnat till och från och mellan skurkarna kommer solen och då kan temperaturen stiga fort. Vindarna har dock varit hårda och hade ju prognoserna visat så det var därför vi vinkade av så många båtar förra söndagen som passade på när det var en lugnare dag. Men vi har haft kontakt med 2 av båtarna och de har haft det riktigt tufft med vindar runt 50 knop i byarna och vågor på 7-8 meter.

Hur som helst så här vi faktiskt njutit av detta med så vi passat på att läsa lite och krypa upp i soffan och kolla film…mysigt!

I morse var vi uppe i ottan för att vinka av vår vän eller han känns nästan mer som familj nu. Hans kompis Patrik kom ner i veckan och de fångade tillfället att segla över till Teneriffa för att hämta ännu en vän innan Johans äventyr fortsätter. Det blir allt tomt. Vi har ju hängt ihop nu sedan november och ett par månader i våras/somras…..å nu har vi verkligen ingen aning när eller var vi kommer ses igen….men vi vet att det blir någon gång!

Svante hjälpte Johan med förberedelserna att fixa några mindre saker på seglet.

Efter regn kommer solsken och efter farväl kommer nya möten och just nu är jag faktiskt på väg till flygplatsen för att möta upp min son, Noah som kommer hot npgra dagar på sportlovet. Det känns så härligt att få hit honom…..

Önskar dig en skön lördag <3