Sedan ett par veckor tillbaka så har vi ju sett skyltar om “Carneval 2018” här i Las Palmas men inte sett mycket av den förutom att det första helgen var en stor scen i gamla stan med musik och invigning av Karnevalen som skulle pågå 26 januari till nu den 18 februari..

Men!!! Igår exploderade typ hela stan!! När jag väntade på bussen för att åka och möta Noah på flygplatsen så kom den ena stadsbussen efter den andra fylld med utklädda människor i alla åldrar! Det var fascinerande. När Noah och jag sedan hade hoppade av bussen vid Santa Catalina parken och skulle promenera till hamnen så såg vi att de hade satt upp en stor scen och det var massa små matstånd och “Mojitostånd” överallt. På kvällen hörde vi musik borta från parken och ärligt talat så var nog Noah mest nyfiken….vi var lite trötta efter den tidiga morgonen då vi vinkat av Anna Perenna…..men vi ville ändå fånga tillfället att kolla in vad som hände.

Svante & Noah undersöker vad Old School Mojito innebär

Något som vi sent kommer att glömma! Wow!! Så mycket utklädda vuxna människor och så mycket män framför allt som var utklädda till kvinnor. Allt detta medan ett liveband spelade på scenen och vi tror de kanske ändå är lite kända här för tv var där och filmade med…härlig musik som går rakt in i kroppen och det är omöjligt att inte börja röra på höfterna…haha….Love it!! Det vimlade av poliser överallt och det märktes att många hade firat och festat hela dagen.

Utklädda människor & poliser såg vi vart vi än tittade

Vi som i vanliga fall kanske sticker ut lite med vårt sätt att vara…typ Svante har fått höra om mig “ja, vi har sett din fru för det är hon med dreads och yogabyxor va?” 🙂 Men här och nu så var vi plötsligt “för normala” så man tittade på oss för det….Med jeans och fleecetröja så stack vi ut…vi var inte många som inte var utklädda och det var rätt tydligt att de vi såg som inte heller var utklädda, var turister.

 

Vilket lite med tanken…skulle detta vara möjligt i Sverige??? Ja, men det hade ju aldrig blivit en sådan här folkfest….det hade väl varit en viss grupp människor som hade tyckt det var lite kul och de hade tagit på sig skojiga dräkter men långt ifrån alla…här kunde vi se fina damer i dyra kläder och höga klackar som hade en lustig hatt på sig åtminstone eller mantel….Ingen av oss tror att det hade kunnat bli en sådan folkfest och att alla skulle kunna bjuda så mycket på sig själva som här.

Nu vet vi även lite mer om den här karnevalen.

Carnaval Las Palmas är en årlig händelse som inspirerats av Rio de Janerios karnevaler. Carnaval har firats i Las Palmas på ett eller annat sätt de senaste femhundra åren. Temat för 2018 års karneval är “magiska & fantastiska varelser” så vi har sett feer, dvärgar, Gandalf, Floke (från Vikings), prinsessor (mest män utklädda till) och hur mycket annat konstigt som helst….ja ni kan ju se lite på bilderna..och mer blev det senare på kvällen.

Suddig bild men “man in pink” var en syn varje gång vi såg dem

Carnival Las Palmas är en serie Galas och karnevaler med Drag Queen Gala – den första i Spanien i 1998 – som är en av dess mest extravaganta och teatraliska. Det finns tävlingar för bästa kostymer med en lycklig vinnare att krönas till drottningen av Carnival. Den stora Carnival Paraden sker den sista lördagen och följer en rutt på över 7 km.

Barn kommer också in på skådespelet med massor av utvalda festligheter för de små som kulminerar i en barns parad på slutet av Carnival Las Palmas.

Så detta är något vi verkligen kan rekommendera er som besöker Gran Canaria i slutet av januari och början av februari <3