Nu är jag alltså äntligen på väg hem efter 3 veckor i Sverige…en resa som började med begravning i Växjö och därefter jobb och härliga möten med vänner och familj samt stöttning av nära vänner som just nu har det tufft….därefter blev det en äventyrlig tågresa mot Vänersborg (som tog lika lång tid som att flyga från Las Palmas till Sverige….ja det är ju riktig vinter i Sverige…ooopss…så då blir det förseningar <3 )….där var det spänd väntan inför läkarbesök som resulterade i mer väntan och mer smärta…..för att sedan bli en känslosam helg i yoganstecken för att igår sakta påbörja min återresa genom att ta steg 1 till Göteborg för att träffa Noah och min fina vän Viktoria som fått barn…så ja lite bebismys innan jag drar var ju inte helt fel <3 För att nu slutligen idag ta tåget från ett snöigt Göteborg….så ja….tåget var ju försenat till Malmö och SJ hänvisade oss som skulle vidare med SJ mot Köpenhamnsflygplats till ett annat tåg som skulle gå typ 14.55…..2 timmar senare!! ( vi kunde alltså inte ta någon av alla öresundståg som går var 20:e minut, på våra redan betalda biljetter…)Men jag och några till tyckte vi borde hinna trots att tåget inte skulle vänta – det var ju 3 minuter kvar när tåget rullade in!! Vi sprang mot rätt spår och självklart skulle vi ner och rulltrappan fungerade inte så bara att lyfta 20 kg resväskan och kämpa på (lite tufft med bara en fungerande hand) men det gick!! Vi var 5 som hann sätta våra fötter på tåget innan dörrarna stängdes bakom oss och tåget började rulla….jag är ju smålänning så jag ville försöka annars var min backup plan att köpa biljett till Öresundståget så det hade ju fungerat med….de kostar ju bara 111:- men det är ändå 111:- vilket är endel för oss som valt att leva som vi gör.

Men vad är då hem???? Ja det här är rätt intressant…För hem hem är ju såklart båten för oss som digitala båtnomader men samtidigt har jag märkt att när jag reser till Sverige och åker runt som jag gör och hittar på lite av varje men jobbar lite överallt så jag mer är som en “vanlig” digital nomad, ja då kallar jag det hem där jag har min resväska och säng! Något som endel som ska skjutsa mig faktiskt har reflekterat över när jag tackar för att det kan köra mig hem?? De tittar lite förvånande på mig med glimten i ögat och säger att de inte tänker köra mig hem till båten i Las Palmas…..Men när jag är i Sverige så känns det verkligen som hem där jag sover och har mina väskor vilket är rätt intressant då jag alltid har sett mig själv som rätt hemmakär tidigare men det har ändrats otroligt sedan vi flyttade ombord vilket jag tycker är superhäftigt….det handlar mer om vilka och vad jag har runt om mig….och just därför så känns båten ändå mer hemma hemma då det är det mesta fast hem som vi just nu har men ändå för att där har jag mannen i mitt liv som väntar på mig…..Det ska blir så skönt sitta ner och prata om allt som vi båda varit med om och upplevt/känt under de sista veckorna ifrån varandra…vi som är vana att reflektera och ha varandra nära mest hela tiden…..det kommer vi uppskatta ännu mer efter dessa veckorna…….

Nu ska jag njuta i 150 minuter här på flygplatsen efter den sista stressiga biten hit….titta på människor och bara känna in veckorna som varit och värmen som tydligen väntar…på mer än ett sätt….<3 ( det var svettigt varmt och vindstilla idag sa Svante när vi hördes kort på messenger innan)

Var har du ditt hemma? Är det bara på ett ställe, bundet till väggar och saker eller kan du någon gång känna dig hemma någon annanstans?

Ta hand om dig var du än befinner dig……Wherever I have my heart – home is <3

 

Eller som vi brukar säga när vi är på båten “Wherever we drop the anchor, home is”